INRIKES Centerpartiets ledare Annie Lööf avgår. Detta meddelar hon under en pressträff på torsdagen.

Efter att Centerpartiet backat i årets riksdagsval har allt fler ställt krav på partiledaren Annie Lööfs avgång. Internt har många ifrågasätt Annie Lööfs besatthet av SD och menar att det hade varit bättre att fokusera på att sprida Centerpartiets politik än att bara attackera politiska motståndare.

Under en pressträff på torsdagen meddelar Annie Lööf också att hon avgår som partiledare för Centerpartiet. Hon menar att beslutet ”växt fram under en längre tid”.

— Jag står här med rak rygg, med samma värderingar som jag hade för två år sedan, för elva år sedan, som jag hade i går, och även om tio år, säger hon.

Enligt media har Lööf utsatts för en ”hatkampanj” och under pressträffen antyder C-ledaren att hon är glad att hon ”överlevde” valkampanjen och kände en lättnad när den var över, trots C:s dåliga reslutat.

— En lättnad över att inte kommit till skada. En tacksamhet av att senare på dagen kunna hämta min äldsta dotter på fritids, låta henne visa mig sin nya skola, och jag fick se var gympadojorna och jackan hänger, eftersom jag inte varit där på hela hösten. Eller min yngsta dotter, som fick visa vart hennes krok är, säger hon.

Lööf kommer tillsvidare att fortsätta leda partiet, tills man valt en ny partiledare.