INRIKES Annie Lööf (C) har tilldelats målsägandebiträde i målet mot 33-åringen som misstänks för mord och förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord under Almedalsveckan. Detta innebär att hon anses som brottsoffer i förundersökningen.

När SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren mördades under sommarens Almedalsveckan i Visby skedde detta vid Donners plats, där centerledaren Annie Lööf strax efter skulle hålla ett tal.

Förutom mord kom den misstänkte Theodor Engström även att misstänkas för brottet förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord. Enligt kammaråklagare Henrik Olin anser man att det fanns fler tilltänkta mordoffer, men man har hittills inte velat utveckla vem eller vilka

Nu framgår det dock att en av de personer som åklagaren anser ha varit ett tilltänkt offer är Annie Lööf, då hon tilldelats målsägandebiträde i ärendet. Centerledaren ses därmed som ett brottsoffer i målet.

— Brottsmisstanken är formulerad som att det var riktat mot henne, säger Henrik Olin till Sveriges Radio Ekot.

”Ni har förmodligen sett uppgifterna i media om att jag är målsägande i den förundersökning som handlar om det som hände i Almedalen. Jag kan bekräfta att så är fallet och att jag har blivit tilldelad ett målsägandebiträde”, skriver Annlie Lööf på Facebook. Centerledaren skriver också att ”hatet får inte vinna” och att hon inte tänker kommentera ärendet mer på grund av förundersökningssekretess.

Enligt en rättsmedicinsk undersökning var Engström under påverkan av en allvarlig psykisk störning under tiden då han misstänks ha begått brotten. Det har också framkommit att den misstänkte var narkotikapåverkad.