Homosexlobbyn har stora problem att nå ut med sin propaganda i Ryssland. Landet har i likhet med många andra europeiska östländer inte låtit den allmänna moralen degenerera fullständigt.

I mars detta år skrev guvernören i St: Petersburg, Georgiy Poltavchenko, under en lag som förbjuder ”propaganda för sodomi, lesbianism, bisexualitet och transsexualism och pedofili”. Att pedofili sammankopplas med homosexualitet är kanske inte något som alla homosexuella skulle hålla med om, men det är ett faktum att många av homosexlobbyns ledande representanter, även i Sverige, är och har varit pedofiler. Detta är en lärdom som man verkar ha tagit till sig i St: Petersburg, och det finns även krafter som vill att lagen ska bli landsomfattande.

I början av juni skulle homosexlobbyn hålla en s.k. Pridefestival i Moskva, men deras marsch förbjöds med hänvisning till ett domslut som slagit fast att det är rätt att förbjuda alla publika tillställningar som kan klassas som gaymarscher mellan mars 2012 och maj 2112. Pridefestivaler är därmed olagliga i Moskva i 100 år.

På söndag skulle homosexlobbyn göra ett nytt försök i St: Petersburg där man med Madonna som draghjälp skulle samla 1000 personer. Under gårdagen såg det hela ut att lyckas då myndigheterna i St: Petersburg sagt ja till arrangemanget. Men ett dygn senare hade myndigheterna ändrat sig med hänsyn till allmänheten.

”Avslaget berodde på att ett stort antal medborgare krävde att marschen skulle förbjudas”, kommenterade guvernörens pressekreterare.


  • Publicerad:
    2012-07-06 20:52