Nordfront har tidigare skrivit om ”zombie-attacken” på en hemlös man. Nu uppdagas ytterligare ett fall med en kannibal av afrikanskt ursprung. Denna gång i Maryland, också det i USA.

I tisdags greps 21-årige Alexander Kinyua efter att hans bror gjort en makaber upptäckt i familjens tvättstuga. Ett huvud och en hand hittades gömda i en låda uppe på tvättmaskinen. Det visade sig att kroppsdelarna tillhörde Kinyuas 37-årige rumskamrat Kujoe Bonsafo Agyei-Kodie. Polis kallades till platsen och kort därefter erkände 21-årige Kinyua att han mördat Kodie och ätit upp hans hjärta och delar av hans hjärna.

Alexander Kinyua till vänster och Kujoe Bonsafo Agyei-Kodie till höger

”Han erkände att han dödat vår saknade person och skurit upp honom med en kniv”, säger sheriff Jesse Bane. ”Han berättade vidare att han ätit Kodies inre organ, speciellt hans hjärta och delar av hans hjärna.”

Kujoe Bonsafo Agyei-Kodie försvann sex dagar innan det makabra fyndet. Han anmäldes försvunnen efter att tidigt på morgonen ha gett sig ut på en joggingtur. Han var spårlöst borta tills mördarens bror hittade delar av kroppen i tvättstugan. Resten av kroppen hittades senare, efter uppgifter från mördaren själv, i en container på en parkeringsplats utanför stadens kyrka. Kodie, som var utbytesstudent från Ghana, var inneboende hos Alexander kinyua. Något motiv till varför 21-åringen mördade och åt 37-åringen är ännu inte känt. 

Kinyua häktades på torsdagen, anklagad för mord och överfall.


  • Publicerad:
    2012-06-04 16:23