BROTT. Ännu en skolskjutning har inträffat i USA. Denna gång på Umpqua Community College i staden Roseburg i delstaten Oregon. Minst 13 personer uppges ha dött i skjutningen. Enligt uppgifter ska gärningsmannen ha skjutits ihjäl av polis.

Den misstänkte gärningsmannen ska plötsligt ha klivit in i ett klassrum och öppnat eld med ett automatvapen. Han ska därefter ha gått från klassrum till klassrum och avlossat skott mot eleverna som befann sig i rummen. Minst 13 personer uppges vara döda och minst 20 personer ska vara skadade.

— När vi kom till platsen hittade vi många skadade i flera av klassrummen. Två av dem dog under transporten till sjukhuset, ska Douglas Shoufler från den lokala brandkåren, ha sagt till CNN.

Identiteten på den misstänkte gärningsmannen är ännu okänd men enligt uppgifter ska mannen ha skjutit ihjäl sin ex-flickvän strax innan morden på skolan.

Den senaste stora dödsskjutningen som skedde i USA inträffade i december 2012 när en 20-åring sköt ihjäl 20 små barn och 6 vuxna på en grundskola i Newtown, Connecticut.

Uppdatering: Man har nu gått ut med identiteten på gärningsmannen. Det ska vara Chris Harper Mercer, 26 år gammal, som ska ha begått morden på skolan i Oregon.

Källor:
Flera döda i skolskjutning i USA
Skolskjutning i USA – minst 10 uppges döda


  • Publicerad:
    2015-10-01 22:40