SYDAFRIKA. Ett farmarmord inträffade under natten i Henneman i Sydafrika. En 56-årig man dödades och hans 26-årige son skadades vid attacken.

Farmaren Pieter Hills dödades vid en brutal attack under natten till fredagen. Foto: Facebook.

En farmare i Henneman i Sydafrika avrättades under natten till fredagen medan hans son skadades. De båda hittades av en anställd vid 05-tiden på fredagsmorgonen, skriver SA Updates.

Det var ägaren till farmen Zwartpan, den 56-årige Pieter Hills, och hans 26-årige son Eddie som utsattes för en brutal attack där den äldre mannen sköts i huvudet och avled av sina skador. Sonen höggs i lungorna med ett skarpt föremål och fördes till sjukhus.

Pieter Hills fru, Antoinette, var i Johannesburg och ringde till den anställde då hon var orolig eftersom hon inte kunde få kontakt med vare sig sin man eller son på deras mobiler. Hon bad den anställda, Anna Bochedi, att leta rätt på dem.

Bochedi fann Pieter Hills död på golvet och Eddie liggande skadad i köket, där han övermannats av angriparna.

— Enligt uppgifter har farmaren attackerats i huset där han sköts i huvudet och när sonen anlände så övermannades han och knivhöggs, säger polisens talesperson Motantsi Makhele till News 24.

— Det är just nu inte känt hur många som deltog i attacken eller om de har använt något fordon för att fly från platsen, säger Makhele.

Polisen uppger att handeldvapen stals vid attacken.


  • Publicerad:
    2020-11-06 15:40