SKARA. I måndags attackerade två så kallade flyktingar kökspersonalen på ett boende i Skara. Anledningen till bråket uppges ha varit att främlingarna inte är nöjda med maten.

bert-karlsson-ny-s-radgivare

Polisen fick rycka ut till flyktingboendet Stora Ekeberg i Skara vid tvåtiden på måndagseftermiddagen. Där hade två invandrare attackerat och misshandlat kökspersonalen med tillhyggen.

— Kökspersonal anmälde att de hade blivit misshandlade av två personer som är flyktingar, säger Tomas Vänerfors, inre befäl vid polisen i Lidköping.

Främlingarna ska även ha slagit sönder inventarier innan de gick till attack mot personalen.

— De har blivit misshandlade både med nävar och med tillhyggen. De har slagit sönder stolar och bord först och sedan gått till angrepp, uppger Vänerfors.

Upp till ett trettiotal av de boende uppges ha varit inblandade i oroligheterna. Bert Karlsson, som driver boendet och har profilierat sig som en asylentreprenör, uppges vara uppgiven efter bråket.

— Det är inget att göra åt. Så är det ibland, de blir förbannade om någon säger till dem. Så är det på flyktingförläggningar. Vi får inte göra något. Vi kan bara ta dit Securitas och polisen. Vi försöker ta bort personerna som bråkar, det är allt vi kan göra, menar Karlsson.

De två personerna som misshandlade personalen uppges nu vara försatta på fri fot då åklagaren bedömde att det inte gick att hålla kvar dem. Förövarna är fortsatt misstänkta för misshandel.

Källa:
Personal slogs ner på Berts flyktingboende


  • Publicerad:
    2014-08-05 18:45