Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Anonym Vita huset-tjänsteman skriver bok om Donald Trump: “Arbetar flitigt inifrån för att omintetgöra hans planer”

Av Redaktionen, 2019-10-23
redaktionen@nordfront.se

USA. En tjänsteman skriver bok om hur en grupp människor med egen agenda aktivt motarbetar presidenten Donald Trumps planer.

Dnald Trump kallar fake news för fake news. Detta är något som entristerna inom Vita huset inte uppskattar.

Det var i början av september förra året som en hög tjänsteman inom Vita huset gick ut anonymt i en artikel och berättade att tjänstemän med egen agenda i tysthet motarbetar presidentens planer.

Många av de högre tjänstemännen i hans egen administration arbetar flitigt inifrån för att omintetgöra delar av hans dagordning och hans värsta tendenser. Jag borde veta. Jag är en av dem.

Nu visar det sig att artikeln, som publicerades i New York Times, bara var en försmak och att en längre redogörelse av Donald Trumps tid inom Vita huset kommer presenteras i en 272-sidig bok med titeln ”A Warning”. Boken ska komma ut nästa månad och marknadsförs som ”ett unikt bakom kulisserna-porträtt av Donald Trump”. Artikelförfattaren kommer att gå under namnet ”Anonymous”.

En av författarens agenter säger att författaren ”hade kunnat få ett sjusiffrigt förskott på boken” men att han tackat nej till detta. Boken var ”inte skriven för ekonomiska orsaker”, enligt agenten, och istället ska författaren donera en betydande del av sina royalties till ”NGO:s som söker sanningen runt om i världen”.

Några utdrag av boken presenteras inte. När tjänstemannen skrev sin artikel förra året hänvisade han till stor del om vad andra sagt och vad Vita huset ”viskat” om. Den enda gången han var konkret, där det framstod som att han hade förstahandskällor, var när han beskrev presidentens utrikespolitiska hållning i förhållande till framförallt Ryssland. Där menar tjänstemannen att Donald Trump bland annat upprörts av sanktionerna mot Ryssland, men att ”hans nationella säkerhetsteam visste bättre”.

Tjänstemannens artikel avslutades med en hyllning till den avlidne republikanske senatorn och sionistiske krigshetsaren John McCain.

Källor:
Anonymous author of Trump ‘resistance’ op-ed to publish a tell-all book
I Am Part of the Resistance Inside the Trump Administration


  • Publicerad:
    2019-10-23 14:00