27-årige Jeremy Hammond från Chicago har åtalats för delaktighet i Anonymous hackerattack mot den amerikanska ”tankesmedjan” Stratfor förra året. Hammond är även AFA-aktivist och tros av flera ligga bakom en hackerattack mot hemsidan som tillhör American Third Position Party.

Stratfor, som leds av juden George Friedman, säger sig vara en tankesmedja men anses av Wikileaks, som släppt hemliga dokument från deras hemsida, vara en privat underrättelseorganisation med kunder och informatörer i regeringar och privata företag världen över.

I samband med hackerattacken greps 27-årige Jeremy Hammond från Chicago. Han har nu suttit häktad i åtta månader och i tisdags berättade domaren Loretta Preska att han om han döms kan vänta ett straff på allt mellan 360 månader till livstid, skriver Russia Today. Med tanke på att Loretta Preskas man var ett av offren för hackerattacken lär Jeremy Hammond inte ligga särskilt bra till.

Det har nu även framkommit att Jeremy Hammond är självutnämnd ”anarko-kommunist” och medlem i, eller nära knuten till, AFA. Hammond har varit ett känt ansikte vid många protestmöten och har gripits ett flertal gånger tidigare. Han tros även ha varit inblandad i hackerattacken som drabbade American Third Position Party som också det skedde under Anonymous namn och vars register sedan publicerades på sidor tillhörande AFA. AFA uppmanade i somras till en stöddemonstration för Hammond där även familj och vänner skulle delta.

Jeremy Hammond (t.h.) vid ett möte.

Anonymous-nätverket har under en längre tid varit infiltrerat av inidvider kopplade till den autonoma vänstern. Istället för att slå mot makten, som de flesta i nätverket vill, har dessa använt Anonymous plattform och kunnande för att ge sig på politiska meningsmotståndare som saknar reell makt. Subversiva element inom Anonymous har tidigare hackat bland annat NPD, BNP och nu senast en sida tillhörande Gyllene grynings New York-avdelning.


  • Publicerad:
    2012-11-24 23:53