JÄMSTÄLLDHET. En 43-åring anställd på facket ska visa hur ojämställt samhället är genom att överleva en hel månad på ”bara” 86 procent av sin vanliga lön på 32 000 kronor.

KentKullander

Den fackligt anställde Kent Kullander hyllas i media som jämställdhetskämpe efter att han har lovat att belysa kvinnors lägre löner genom att själv överleva på ”bara” 27 500 kronor, något som han kallar en kvinnolön.

Kullander jobbar som regionsamordnare på fackförbundet Vision i Linköping och uppger att han kommer påbörja sin kamp för jämställdhet i april. Den som vill följa Kullanders bistra vardag i april kan göra det på hans Twitter-konto där han kommer att berätta om sina dagliga bekymmer med lite pengar på fickan.

— Jag tror inte att min lönesänkning kommer att märkas av förrän de sista tio dagarna av månaden men jag ska twittra varje dag och resonera kring de här frågorna och går in i månaden med öppna sinnen, uppger han i en intervju.

Månaden med lägre lön är även ett experiment för att uppmärksamma förbundets jämställdhetsblogg säger Kent Kullander till Nyheter24, som konstaterar att ”april blir en tuff månad för Kent Kullander”.

Källa:
Kent sänker sin lön till kvinnors nivå


  • Publicerad:
    2014-03-27 17:30