ENGLAND. Minst tre kvinnor, som tror att de är män, genomgår nu de sista stadierna av graviditet i England och dussintals fler fryser sina ägg för att använda dem efter sin så kallade könskorrigering.

GravidaMän

Nordfront har tidigare rapporterat om ökningen av det antal personer som lider av könsdysfori. Nu skriver Daily mail om hur personer som lider av tillståndet och ser sig som män blir gravida, för att sedan föda sitt eget barn.

Enligt Dr. James Barrett, från ”NHS Gender Identity Clinic” i London, så är det just nu tre fall av transsexuella som inom kort kommer att föda barn. Uppåt femtio andra kvinna-till-man fall har frusit sina ägg för att använda i framtiden och cirka hundra män-till-kvinna fall har frusit spermier.

Könsoperationerna och fertilitetsbehandlingarna finansieras av skattemedel och kan kosta uppåt 380 000 kr per fall. Om kvinnor väljer att frysa sina ägg så kostar det cirka 28 000 kr med en underhållskostnad på 1 600 kr per år. Någon som är kritisk till detta är Tory-representanten Peter Bone.

– Vid en tid då NHS [Sjukvården] över hela landet måste ransonera starroperationer, höftoperationer samt till och med hörapparater för att få allt att gå runt, ska då skattebetalarna tvingas betala för fertilitetsprogram så att män kan bli gravida?, säger Bone och fortsätter:

– När man kommer in på sådana här områden så är jag inte säker på varför skattebetalarna skall betala. Det är något som folk själva kan stå för. Ibland undrar jag om NHS har rätt prioriteringar.

En annan skeptiker är före detta biskopen Michael Nazir-Ali, som säger att proceduren upprör den naturliga ordningen och att det finns risk för att barnen blir förvirrade av att inte veta vem som är mamma och vem som är pappa.

– Alla barn gör bäst i att bli uppfostrade i vetskapen om vem deras biologiska föräldrar är, tillägger Nazir-Ali.

Källor:
March of the male mums: Sex-change men to give birth on NHS…
More transgender men using fertility treatment to get pregnant


  • Publicerad:
    2016-08-02 18:50