UTRIKES. Storbritanniens huvudstad London har sett en ökning på 20 procent i antalet våldtäkter under 2017. Polisen säger att de inte förstår varför.

Polisen i London förstår inte vad som händer. Foto: Nordfront (CC0)

Enligt färska siffror har antalet våldtäkter i London ökat med hela 20 procent. Sammanlagt rapporterades hela 7,613 våldtäkter till polisen i London under 2017 – siffran för året innan var 6,392. Varför staden sett en sådan markant ökning förstår polisen inte. Bland spekulationerna i vad som orsakat ökningen finns den från Sverige vanliga ursäkten att ”allt fler kanske vågar rapportera” att våldtagits. Sir Craig Mackey från London Metropolitan Police medger dock att det det hela inte kan ses som en ren tillfällighet.

— Det är inte så lätt att bara påstå att det rör sig om en tillfällighet, sade Mackey och fortsatte:

— Givetvis kan slumpen vara en del av förklaringen men det försiggår något här, när det kommer till sexualbrott i London, som vi inte riktigt förstår. Vi ser resultatet men förstår inte riktigt orsaken.

De nya brottssiffrorna visar inte heller bara på en ökning i antalet våldtäkter men även bland andra våldsamma brott så som syre- och knivattacker samt rån. Även antalet mord ökade med en tredjedel jämfört med föregående år.

Källa:
London sees 20% rise in rape reports in a year, but police admit they ’don’t understand’ reason


  • Publicerad:
    2018-02-28 06:00