ANTISIONISM. På USA:s självständighetsdag brände antisionister israeliska – och amerikanska – flaggor i New York. I amerikanska mainstreammedier, politisk offentlighet och bland delar av allmänheten är upprördheten stor.

I ett videoklipp, som fått tiotusentals tittare de senaste dagarna, ses en grupp anti-Israeldemonstranter samlas på Brooklyn för att fira den amerikanska självständighetsdagen genom att skandera anti-Israelramsor och sätta eld på israeliska – och amerikanska flaggor.

I 1-minutsklippet ses demonstranter sjunga ackompanjerade av trummor medan den israeliska flaggan brinner i mitten. Efter att en aktivist spottat på den brinnande flaggan, läggs en amerikansk flagga till – till demonstranternas jubel.

Vid ett tillfälle hälls en vätska på flaggorna med resultatet att elden flammar upp.

I videon kan hopen höras sjunga bland annat ”From the river to the sea, Palestine will be free.

Bakom initiativet ska gruppen “Within Our Lifetime” (WOL) ha legat – en New York baserad propalestinsk grupp, som tidigare arrangerat flera anti-Israeldemonstrationer.

Bara två dagar tidigare deltog gruppens grundare Nerdeen Kiswani i en annan antisionistisk demonstration, där hon i ett tal förklarade att amerikanska politiker ”tjänar sionismen” – och att New York är en ”sionistisk stad”.

I ett inlägg på WOLs Facebooksida uppmanar organisationen bland annat människor att ”göra motstånd mot den amerikanska imperialismen”.

I Amerikanska mainstreammedier, i amerikansk offentlighet och bland stora delar av allmänheten uttrycks indignation över ”antisemitiska” och ”antiamerikanska” uttalanden och aktioner som dessa.

En mobb bränner amerikanska och israeliska flaggor, och uppmanar till förintelse av Israel. Inte i Iran eller Gaza. I Brooklyn, hem för den största judiska gemenskapen i världen” skriver Len Khodorkovsky, tidigare biträdande statsråd, och tillägger:

Det kommer inte dröja länge förrän dessa anti-amerikaner och antisemiter sitter i utrikesutskottet.

Lägg märke till hur de bränner den amerikanska flaggan efter den israeliska” skriver juden Yair Netanyahu, den förre israeliske premiärministern Benjamin Netanyahus son.

Detta är inte Gaza eller Teheran, utan NYC den 4 juli 2021!skriver StopAntisemitism.orgTwitter.

Missförstå inte detta – att bränna flaggan för den enda demokratin i Mellanöstern, tillsammans med den för en av de mest framstående demokratierna i världen – tillsammans – är en väldigt genomtänkt handling.skriver författaren Faith Quintero.

Hon lägger till:

Människor som hatar Israel hånar ofta USA.

Korrespondenten Logan Ratick skriver:

Samma stad som viftade med amerikanska flaggor överallt efter att ha attackerats den elfte september bjöd – mindre än tjugo år senare – in ”Död åt Amerika”-hopen.

Ännu ett självgenererat hinder för antisionisterna: Många av dem verkar inte tycka om Amerika särskilt mycket, medan amerikaner faktiskt tenderar att tycka om Amerika.skriver journalisten Armin Rosen.

Israel är bara en ursäkt och en stötesten för vänstergalningen att stå i vägen för Amerikaskriver en Twitteranvändare.


  • Publicerad:
    2021-07-09 15:30