TERRORISM. Delstaten New Jersey i USA har nu lagt till den våldsamma vänsterextrema organisationen Antifa på listan över terrororganisationer.

Delstaten New Jersey har nu lagt till Antifa (Antifascistisk aktion) på listan över terrororganisationer. Detta sker efter att Antifa har legat bakom en rad våldsamma upplopp och grova angrepp mot meningsmotståndare och polis, vilket i något fall har lett till permanenta skador och död.

På sin hemsida nämns också andra metoder Antifa har använt sig av i försök att skrämma sina meningsmotståndare. Bland annat nämns skadegörelse mot egendom och uthängning av meningsmotståndare, så kallad ”doxning”, något även etablerade medier använt sig av mot politiska dissidenter. ”Doxning” är en metod som går ut på att man hänger ut politiska motståndare, gärna med privat och känslig information, för att göra det lättare för vänsterextremister att leta upp dem och utsätta dem för våld, hot och skadegörelse.

Tidningen Politico tar upp flera exempel på när Antifa har gått till angrepp mot fredliga demonstrationer och legat bakom våldsamt upplopp, bland annat ett angrepp mot en anti-marxistisk demonstration.

Den senaste tiden har Antifa även gått till angrepp mot minnesmonument och i några fall orsakat permanent skada på dessa. Detta, tillsammans med Antifas övriga verksamhet, har öpprört många amerikaner, vilket har lett till en namninsamling där man kräver att Donald Trump ska terrorklassa Antifa.

Artikeln publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2017-09-27 20:35