BROTT. En man och en kvinna i Mölndal vaknade av att någon kastat in ett föremål i deras lägenhet som sedan visade sig vara en ammoniakbomb som var avsedd för deras granne.

Klottret på husfasaden, namnet på personen attacken var avsedd för är utsuddat.

Under natten till torsdag under förra veckan väcktes ett par i Mölndal av en kraftig smäll efter att någon kastat in en ammoniakbomb i deras deras lägenhet.

Smällen var kraftig, det blev svårt att andas och det sved i ögon och näsa. Vi och våra katter blev rejält chockade, säger kvinnan som bor på adressen.

Det visade sig sedan att bomben egentligen var avsedd för parets granne då man senare hittade grannens namn klottrat på husfasaden samt ordet “nazist”.

— Det är någon som har kastat in någonting genom anmälarens fönster, som ska ha exploderat, då det yttre glaset sprack på fönstret. Det ska ha luktat konstigt men verkar ha varit riktat åt fel lägenhet eller bostad, meningen var att det skulle till någon annan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Detta är långt ifrån första gången som så kallade antifascister attackerar fel bostad eller fel personer när de utför sina fega dåd.

Källa:
Vaknade av explosion – som var menad för grannen


  • Publicerad:
    2017-04-04 11:15