Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Antifascistiskt misslyckande i Trelleborg

Av Marcus Hansson, 2018-05-06
marcus.hansson@nordfront.se

ANTIRASISM. Nordiska motståndsrörelsens ökande aktivism i Trelleborg och Vellinge har inte undgått våra fiender. Ung Vänster kände sig nödgade att anordna en manifestation mot ”nazism” i ett försök att stävja den ökande aktivismen.

Nicole Voigt som arrangerar manifestationen hoppas att över 100 personer ska dyka upp och har bjudit in talare från andra partier som Moderaterna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna.

Nicole Voigt jobbar hårt för att begränsa sitt eget folks rättigheter medan hennes kamp för kurdernas frihet fortsätter.

De skånska medierna har varit behjälpliga att uppmärksamma manifestationen. Följande medier har hjälpt Nicole Voigt att kraftsamla antirasister och förkämpar för den demokratiska värdegrunden: SR P4, SVT, SVT Sydnytt, Trelleborgs allehanda, Skånska dagbladet, Sydsvenskan, Lokaltidningen och 24trelleborg.

Nicole tillsammans med en annan ivrig mångkulturskämpe. Nicole till vänster.

Hur lyckades då Nicole Voigt med kampen mot rasismen i Trelleborg den 5 maj? Med tanke på den omfattande draghjälp media bistod med och den hatiska stämningen som ständigt piskas upp mot nationella kan vi nog beskriva detta som ännu ett antirasistiskt fiasko.

Även om Trelleborgs allehanda påstår att det var över 100 personer på manifestationen motbevisas detta av folk som var på plats och rapporterade till Nordfront. Även bilder från arrangörerna visar att det högst var ett 50-tal personer på plats. Alltså bara hälften av antalet Ung Vänster hade hoppats på. Vissa av besökarna var dessutom inte ens från Trelleborg utan åkte från städer som Malmö för att medverka.

Inget annat parti tackade ja till att medverka i manifestationen, men Gustaf Centervall, en präst från Svenska kyrkan var med. Centervall påstår att han blivit uthängd på Nordfront och att Nordiska motståndsrörelsen tog ner hans prideflagga som han hissat utanför församlingshemmet. I verkligheten var Centervalls namn med i en text från en nyhetstidning som Nordfront citerade.

Nicole Voigt har sagt till Skånska dagbladet att hon ville visa upp att man inte behöver vara våldsam för att vara antifascist. Även detta kanske blev lite misslyckat då Showan Shattak var en av talarna. Showan gjorde sig känd för att tillsammans med andra ”antifascister” ha utfört en misslyckad attack mot nationella vid Möllevångstorget. Då uppdagades hans förhållningssätt till våld som kan läsas om här och här.

Showan Shattak.

En dömd våldsverkare och känd AFA:it vid namn Leodan Rodriguez var också på plats, vilket gör att de fredliga anti-fascisterna dessutom stod tillsammans med representanter från en organisation som är terrorklassad i vissa länder.

Medlemmar ur terrorgruppen AFA. Leodan Rodriguez står till höger.

Trots att människor i Sverige ständigt hjärntvättas om nationalsocialismens påstådda brott och trots att de skånska medierna skriver till sina läsare och tittare att Nordiska motståndsrörelsens aktivism är hög i staden lyckas antirasisterna, med hjälp av den stora medieapparaten ändå bara skaka fram ett 50-tal människor.

Är detta antirasismens död och början på något nytt? Gå med oss du också och var med i starten av den nya folkrörelsen!


  • Publicerad:
    2018-05-06 16:00