SVERIGE. Det stormade rejält kring Dollarstore efter ett kontroversiellt nyhetsbrev. Det verkar dock ha varit ett uppskattat drag då omsättningen sedan dess visat på rekordsiffror.

Dollarstores grundare och VD Peter Ahlberg skickade tidigare i år ett nyhetsbrev till sina anställda där han gav en känga åt Fi, regeringen och kommunisterna. Han menar att dessa radar upp bödlar mot de män som inte ställer sig bakom feministernas agenda. Han anser därtill att ”hen” är det värsta epitet han vet.

Brevet ”exploderade” i media.

Ahlberg presenterar nu i ett mail till Veckans Affärer siffrorna för både juli månad samt första halvåret 2017. Jämfört med perioden 1 januari – 31 juli 2016 så kunde Dollarstore nu redovisa en ökning med 29 procent under samma period i år.

Samtidigt meddelar han att han gärna vill tacka några av dem som givit Dollarstore gratisreklam, med förhoppning om ett fortsatt bra samarbete.

— Tacksamheten är så stor, så med glädje tänker jag idag sponsra SVT och ETC med vardera 10 000 kronor för er fortsatta expansion. Även om er verksamhet till största del finansieras av svenskarnas skattepengar, så finner jag glädje i mitt generösa tillvägagångssätt, säger han, och avslutar med ett löfte om att han även kommer att skicka genus-säkrade tårtor.

Källa:
Lågpriskedjans skandal-vd: ”Jag vill med dessa rekordsiffror tacka SVT och ETC för ett gott samarbete


  • Publicerad:
    2017-08-02 10:55