USA. Antirasisten och feministen Heather Marie Scholl gör bort sig i programmet Free Speech där hon debatterar med Gavin McInnes.

amerikansk feminist

Foto: Youtube.

En film som publicerades på Youtube igår visar hur Heather Marie Scholl, en amerikansk feminist och antirasistisk artist, intervjuas av Gavin McInnes. McInnes är en brittiskfödd kanadensisk skribent som tidigt på 1990-talet var med och grundade Vice. Idag skriver han för andra tidningar och ger uttryck för politiskt inkorrekta åsikter när det gäller bland annat invandring, manlighet och feminism. Förra året tvingades McInnes att lämna ett företag efter att han skrivit en artikel med rubriken ”Transfobi är fullständigt naturligt”.

Intervjun, som genomförs i McInnes webbprogram Free Speech, är en politisk diskussion som kretsar mycket kring rasism.

McInnes valde att bjuda in Scholl till sitt program efter att han sett henne klistra upp klistermärken med ett budskap i stil med ”från en vit person till en annan – det är upp till oss att krossa rasismen”.

McInnes frågar i intervjun bland annat vilken data som stödjer Scholls uppfattning om att vita är privilegierade och att samhället är rasistiskt förtryckande mot svarta. Han får inget svar men Scholl hävdar att anledningen till att vita i USA är rikare och mer framgångsrika än icke-vita är för att de vita fuskar.

När frågan vänds och man frågar varför asiater i sin tur är mer framgångsrika och utbildade än vita amerikaner, blir svaret att asiaterna har ”placerats i ett fack” och att de också lider av det.

Annat som tas upp i debatten:

  • Manlig och kvinnlig skönhetssyn.
  • Feminism och islam.
  • Feminism och barnafödande.
  • Våldtäkter.

Ett antisemitiskt och humoristiskt Youtubekonto har lagt upp en kort film som på ett korthugget och dräpande sätt sammanfattar hur dåligt det gick för Scholl.

Se den korta filmen nedan:

Se hela filmen nedan:


  • Publicerad:
    2015-05-21 20:30