KULTUR HBO lanserade nyligen en trailer till sin nya, kulturmarxistiska julserie. Men när kommentarsfältet är aktiverat haglar antisemitismen.

Santa Inc. heter HBO:s nya kulturmarxistiska julserie, som har premiär på streamingtjänsten på torsdag. Serien är skapad av Alexandra Rushfield och beskrivs öppet på dess Wikipedia-sida vara ”en judisk tagning på julafton”.

Stop-motion-filmen verkar vara avsedd främst för yngre barn, men redan i början av trailern syns en del märkliga saker.

Lerfigurerna finns givetvis i alla möjliga färger och former för att representera ett ”mångkulturellt” samhälle vid nordpolen. När tomten går upp på röda mattan visar en lerfigur brösten, och grova svordomar och porreferenser används genomgående i barnserien.

— Goda nyheter herrn, fler amerikanska barn tror på dig än vad de tror på vacciner och förintelsen, förklarar tomtenissan för jultomten.

— Det är bra, eller jag menar, nedslående för Amerika, men bra för oss, konstaterar tomten.

Serien handlar i stort om att jultomten och hans stab alltid har bestått av vita män, något som uppmålas som förlegat och förfärligt i serien. Därför ska den lilla tomtenissan, som spelas av judinnan Sarah Silverman, sträva efter att bli den ”första kvinnliga jultomten”.

Glömde stänga av kommentarsfältet

YouTube har gömt tumme-ner-antalet, men videon är välkommenterad med omkring 26 000 kommentarer.

I vanliga fall brukar liknande filmtrailers från HBO, Netflix och andra streamingtjänster publiceras med avstängt kommentarsfält. Men denna gång verkar man ha glömt bort att stänga av det.

Vad händer då när allmänheten tillåts kommentera fritt? Antisemitismen haglar.

Visste du att tomtenissarna har sparkats ner från åtminstone 109 hyllor?
På något vis lyckas de alltid klättra upp och stifta lagar om att man inte får sparka ner dem.
Och de visar alltid upp samma glupska nisse-centrism som gjorde att de sparkades av hyllan från första början.
Vissa föreslår att det helt enkelt är dags att plocka ner hyllan. Den internationella tomtenissen är världens främsta problem”, lyder en kommentar med över 12 000 gillningar. Förmodligen refererar användaren till en folkgrupp i verkligheten.

Här följer ännu fler kommentarer från videon: