MÅNGKULTUREN I torsdags sköt afrikanen tre personer på sin skola. Senare på eftermiddagen släpptes han och firade med familjen.

I torsdags blev tre personer skjutna och ytterligare en skadad på Timberview High School i Arlington, USA.

Afrikanen Timothy Simpkins hamnade under morgonen i någon form av konflikt med en annan elev, varpå han drog sitt vapen och ”sköt ett okänt antal skott”.

Ett vittne berättar att han bröt isär de två eleverna som bråkade och att den andra eleven hade lugnat ned sig när Simpkins drog sitt vapen. Afrikanens familj hävdar att Simpkins har blivit mobbad av den andra eleven, något som förnekas av brottsoffret och hans familj.

Tre personer skottskadades, varav en av dem skadades allvarligt. Även en gravid lärare ramlade och skadade sig när hon flydde skottlossningen.

Under tiden rådde panik på skolan. Skolan stängdes ned och elever och personal låste in sig i klassrum med barrikaderade dörrar.

Häktades på eftermiddagen

Simpkins häktades på torsdagseftermiddagen misstänkt för tre fall av grov misshandel med ett dödligt vapen. Där satt han sedan mot en borgensumma på 75 000 dollar.

Samtidigt genomförde polisen en husrannsakan i afrikanens hem, där de hittade en 45-kalibrig pistol som misstänks ha använts i skjutningen.

Släpptes samma dag

Borgensumman betalades och skolskjutaren släpptes samma eftermiddag. Media var på plats när afrikanen lämnade häktet, men gärningsmannen ville inte yttra sig:

Firade med familjen

Simpkins åkte därefter hem och firade det hela tillsammans med sin familj. Bilder och videos som publicerades på sociala medier, och senare raderades, visar hur familjen hade anordnat en ”välkommen hem-fest”.

Detta samtidigt som den skottskadade femtonåringen ligger i koma, skriver Star-Telegram. Enligt familjen ska femtonåringen ha blivit skjuten minst fyra gånger.