VÅLDET MOT KVINNOR. En arab i Malmö åtalas för att ha våldtagit en kvinna vid flera tillfällen samt att ha misshandlat och hotat kvinnan.

Under måndagen den 30 april åtalades Ali El Haj (19850104-7750) för att under perioden den 1 november 2017 till den 31 januari 2018 ha våldtagit en kvinna vid tre olika tillfällen. Utöver detta åtalas han för en grov misshandel den 14 februari och för grovt olaga hot den 20 mars mot samma kvinna.

Från åtalet om en av våldtäkterna:

Ali El Haj har tvingat Sekretess A till samlag. Det hände någon under perioden 20 december 2017 och 31 december 2017 på Thomsons väg i Malmö. Tvånget bestod i att har slagit målsägande med både knuten hand och öppen hand dels på benen dels i ansiktet så att smärta och blånader uppstått, han har därefter slitit sönder hennes byxor och tilltvingat sig samlag.

Från åtalet om den grova misshandeln:

Ali El Haj har slagit, sparkat och stampat målsäganden Sekretess A. Det hände den 14 februari 2018 på Sigtunagatan i Malmö. Sekretess A fick smärta i axel, bröstrygg, vänster hand och vänster kind och öra samt blånader, avskrapningar och svullnader på armarna, benen kinden och knäna.
Brottet bör bedömas som grovt eftersom Ali El Haj har slagit och sparkat på målsäganden ett stort antal tillfällen och att misshandeln fortsatt även efter det att målsäganden fallit till marken samt att denna fortsatt till dess att en okänd person kommit och avbrutit den genom sin närvaro.

Från åtalet om det grova olaga hotet:

Ali El Haj har hotat Sekretess A, när hon skulle gå till sin bil från källarplanet, genom att stå utanför dörren med kniv i handen och vara maskerad. Väl ute i trappen har Sekretess A avvärjt hotet genom att slå och sparka mot den maskerade mannen och sprungit tillbaka in i källaren och samtidigt larmat polis med det trygghetslarm hon hade. Det hände den 20 mars 2018 på Ramels väg i Malmö. Hotet var sådant att Sekretess A kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

El Haj uppges vara statslös och åklagaren har inte yrkat på utvisning.

Källa:
Åtal Malmö TR B1718-18 Aktbil 29


  • Publicerad:
    2018-05-02 23:00