MALMÖ. En natt i mitten av januari fångade en övervakningskamera i centrala Malmö en arab som först kastar smällare efter en grupp nordiska kvinnor och sedan tafsar på en annan kvinna. Nu åtalas han för sexuellt ofredande vid Malmö tingsrätt.

Natten till den 16 januari var den 21-åriga Cassandra Andersson tillsammans med några vänner ute på stan i centrala Malmö. Vid Södergatan blev hon överrumplad av en 22-årig arab från Irak, vid namn Mohaymen Dhiaa Selim, som tog henne på rumpan. Strax innan hade han dessutom kastat smällare efter en annan grupp nordiska kvinnor och hela händelseförloppet fångades av en övervakningskamera. Man ser i slutet på klippet hur en polisbuss kör in i bild.

När polisen först frågade Andersson ifall hon ville anmäla händelsen nekade hon, då hon ändå inte trodde att polisen skulle vidta några åtgärder. Men efter att ha blivit informerad att hela händelsen fastnat på film ändrade hon sig och anmälde den tafsande irakiern.

— Jag tycker det är jättebra med kameraövervakning om det kan bevisa sådant här. Jag visste inte ens att det fanns kameror där, berättar hon för lokalmedia.

Vidare berättar Andersson att hon blivit tafsad på flertalet gånger innan, och då oftast inne på klubbar och liknande. På frågan vilka det är som tafsar hävdar hon att det kan vara vem som helst och att det enda som förenar dem är att ”de är män”.

Polisen har monterat upp sex övervakningskameror som täcker Stortorget och delar av Södergatan under helgerna då det rör sig mycket folk i området.

Den 22-årige irakiern har erkänt att han tafsat på Andersson och hävdar i polisförhör att han vet att det är fel och att ”man gör inte så”.

Källor: 
Arab åtalas efter tagits på bar gärning med sexofredande av svensk kvinna
Här fastnar tafsaren på film


  • Publicerad:
    2016-04-07 21:10