BROTT En arab och en somalier åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt för en brutal våldtäkt mot en berusad kvinna sommaren 2021.

Nordfront rapporterade tidigare om att en 23-årig somalier och en 20-årig arab, förmodligen från Palestina, häktats vid Uddevalla tingsrätt misstänkta för en gruppvåldtäkt mot en kvinna sommaren 2021.

Somaliern är sedan tidigare dömd för både ringa och grovt narkotikabrott vid en rättegång, samt ringa narkotikabrott och ringa stöld vid en annan. Vid den första rättegången var det knarklangning som stod i fokus. Vid den andra rättegången var det innehav av en mindre mängd cannabis samt tuggummisnatteri på Willys i Uddevalla.

Palestiniern är sedan tidigare dömd för ringa narkotikabrott och misshandel. Sedan dess har nya åtal väckts för misshandel och olaga hot, men någon rättegång i dessa fall verkar inte ha hållits.

Nu har åtal väckts i ärendet. Brottsrubriceringen är våldtäkt, alternativt grovt sexuellt övergrepp, oaktsam våldtäkt eller oaktsamt sexuellt övergrepp som alternativa rubriceringar.

Våldtäkten, där de bägge männen var med, beskrivs i åtalet. Offret beskrivs som en berusad kvinna, som man utsatt för ett brutalt sexuellt övergrepp genom att föra in en träpinne i underlivet. Detta skedde i ett skogsområde i närheten av Dalaberg och Bleket i Uddevalla.

Somaliern har enligt åtalet varit den som hållit i pinnen, medan arabens deltagande uppges bestå av att han uppmuntrat till handlingarna samt tillhandahållit pinnen.

Enligt en alternativ gärningsbeskrivning har man ”bara” vidrört kvinnans underliv med pinnen, utan penetrering. Därefter verkar kvinnan ha dumpats i närheten och sedan hittats av en annan person som i sin tur slog larm.

Bevisningen i målet utgörs enligt stämningsansökan av bland annat filmmaterial med för Nordfront okänt innehåll, ett forensiskt utlåtande om spår på pinnen, med mera.

De bägge männen är medborgare i Sverige, men somaliern är även medborgare i sitt hemland. Det verkar alltså bli svårt att utvisa dem från landet även om de döms för gärningen, med nuvarande lagstiftning.