INRIKES. I augusti blev en kvinna våldtagen av två män vid olika tidpunkter under samma natt. Männen åtalas nu för våldtäkt och riskerar att utvisas.

Det var natten mellan 22-23 augusti som en kvinna blev våldtagen två gånger när hon är på väg hem från en krog i Strängnäs. Den första våldtäkten sker i närheten av Frejastråket runt klockan två på natten. En man med utländsk bakgrund går där ifatt henne och drar ner henne på marken och genomför en fullbordad våldtäkt. Mannen, en 39-åring från Algeriet, försvinner sedan från platsen och efter en stund reser sig kvinnan upp och går in mot centrala Strängnäs.

Inte långt ifrån platsen där den första våldtäkten skedde hinner en ny man, en 31-årig syrian, ikapp kvinnan i sällskap med en ännu oidentifierad man. Männen drar ner kvinnan och håller fast henne samtidigt som de våldtar henne. Kvinnan våldtas både vaginalt och analt av 31-åringen och efter våldtäkten spottar syrianen henne i ansiktet. Händelserna rubriceras som våldtäkt och grov våldtäkt.

Kvinnan lyckas här efter ta sig hem till sin bostad och kan där larma polisen. Kvinnan genomgår en läkarundersökning där lindrigare skador dokumenteras. På kvinnan säkrar man även spår av sperma och kan på så sett binda gärningsmännen till brotten genom DNA.

Tidigare samma kväll blir en 42-årig kvinna utsatt för sexuella närmanden från 31-åringen. Han ska inne på en krog ha tryckt sitt underliv mot kvinnan och försökt kyssa henne. Hon och en väninna blir även förföljda när de är på väg hem men lyckas komma undan. 31-åringen är den första som grips efter att den 42-åriga kvinnan har pekat ut honom vid en fotokonfrontation.

31-åringen och 39-åringen hävdar i föhör att de inte känner varandra sedan tidigare. Detta är något polisen inte tror på. Männen har nämligen båda samtidigt bott på Bert Karlssons asylboende Hotell Mälarblick. Det faktum att båda männen varit på samma krog som kvinnan och att våldtäkterna skedde precis efter varandra tyder på att 31-åringen varit medveten om vad 39-åringen gjort.

Polisen jagar ytterligare en gärningsman eftersom man funnit sperma från en tredje person på den våldtagna kvinnans kläder. Männen som nu åtalas för våldtäkt riskerar att utvisas ut landet efter avtjänat straff.

Källa:
Spottade offret i ansiktet efter dubbelvåldtäkten
Två åtalas för två fall av våldtäkt i Strängnäs


  • Publicerad:
    2015-11-10 18:50