TERRORDÅD. En 27-årig asylsökare sprängde sig själv under en musikfestival vid tiotiden under söndagskvällen i staden Ansbach i sydöstra Tyskland. En person ska ha dött i explosionen och minst 12 personer ska ha skadats.

ansbach

Foto: © Sunset/Twitter

Det var vid tiotiden under söndagskvällen som en 27-årig asylsökare från Syrien sprängde sig själv under en musikfestival som pågick i den tyska staden Ansbach. Bombdådet ska ha inträffat utanför en restaurang vid entrén till festivalen där runt 2 500 människor vistades. Minst tolv personer ska ha skadats i explosionen, varav tre av dessa skadades allvarligt.

Det förekom tidigt spekulationer om att ett terrorattentat skulle ha inträffat men myndighetskällor uppgav att orsaken till explosionen var en trolig gasläcka. Vid 02.00 bekräftade dock Süddeutsche Zeitung uppgifterna om att en bomb låg bakom explosionen.

Enligt uppgifter ska den 27-årige självmordsbombaren ha varit en asylsökare från Syrien men som ska ha nekats att få stanna kvar i Tyskland. Han ska ha kommit till Tyskland för två år sedan.

Det var när den 27-årige asylsökaren nekades entré till festivalen då han saknade biljett som han detonerade bomben. Enligt Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann ska 27-åringens ryggsäck ha innehållit både skruv och spik för att kunna vålla stor skada på de som befann sig i närheten när bomben briserade.

Michael Schrotberger, talesperson för åklagarekammaren i Ansbach, säger är det oklart om det fanns något politiskt motiv bakom sprängningen.

— Om det är en islamistisk koppling eller inte är ren spekulation i nuläget, säger han.

Efter förra veckans grova invandrardåd som inträffade runtom i Tyskland växer nu kritiken mot Angela Merkel och hennes beslut om att släppa in en miljon asylsökare in i Tyskland under 2015.

Källor:
Sprengstoffanschlag in Ansbach
En person död efter explosion i Tyskland
Angela Merkel to face new backlash over open door immigration policy after new German attack by Syrian refugee


  • Publicerad:
    2016-07-25 09:12