ARABISERING. Arabiska är på väg att gå om finska som det näst största språket i Sverige, eller har sannolikt redan gjort det.

Det är språktidningen som för några dagar sedan uppmärksammade att arabiska redan 2012 var på väg att gå om finskan som det näst största språket i Sverige. Tidningen skriver:

En förändring är att arabiska håller på att ta över finskans ställning som nummer två i landet. Förklaringen är inte bara invandringen från arabisktalande länder. Bland personer som har finska som modersmål är medelåldern hög och fruktsamheten låg. Från vissa arabisktalande länder är situationen den motsatta. Andra språk som ökat kraftigt mellan 2006 och 2012 är persiska, polska och somaliska.

Siffrorna är alltså från 2012 och med tanke på att massinvandringen sedan dess fortsatt att eskalera är det inte orimligt att anta att arabiskan idag kan ha gått om finskan. Det görs redan mer och mer radio- och TV-inslag i Sverige på arabiska och det blir allt vanligare med skyltning och information på arabiska i Sverige.

Källa:
Här är 20 största språken i Sverige


  • Publicerad:
    2016-04-01 20:10