INRIKES. Enligt anställda på Arlanda släpps vissa resenärer igenom vid kontroller utan att deras bagage kontrolleras.

Nordfront har tidigare skrivit om att människor med kopplingar till kriminell verksamhet, exempelvis knarksmuggling, arbetar vid Arlanda flygplats på positioner som kan vara känsliga.

Nu kommer vittnesuppgifter som visar att det fuskas vid kontrollerna på flygplatsen, där resenärerna och deras bagage kontrolleras.

— Jag har sett personal hjälpa personer att slippa kontroll, säger en anställd vid ett säkerhetsbolag till Kvällsposten.

— På terminal 5 finns två personalingångar där medarbetare går igenom samma säkerhetskontroll som passagerare, med skillnaden att vi får ha med oss vätska in. Där har vanliga passagerare släppts igenom utan att kontrolleras.

Enligt reglerna på flygplatsen krävs tillstånd för att gå igenom dessa ingångar, något dessa resenärer inte haft. Enligt vittnet har man misstänkt att resenärerna ”transporterat något”. Vittnet menar också att en del av personalen kan samverka med kriminell verksamhet:

— Det är tydligt att viss personal inte är på Arlanda för att jobba, och att andra kanske tar mutor eller på något annat sätt samverkar med kriminell verksamhet.

Källa:
Anställda: ”Resenärer släpps igenom utan att kontrolleras”


  • Publicerad:
    2019-02-24 23:40