USA. Den kände visselblåsaren Julian Assange, som avslöjade hur den amerikanska myndigheten NSA övervakar hela världen, menar i ett uttalande under en konferens att IT-jätten Google stödjer och arbetar tillsammans med presidentkandidaten Hillary Clinton.

assange

Enligt Julian Assange, som befunnit sig på Ecuadors ambassad i London sedan 2012 för att undgå att bli utlämnad till USA, menade nyligen i ett uttalande att företaget Google aktivt stödjer presidentkandidaten Hillary Clinton. Han menade vidare att IT-jätten har starka band till amerikanska politiker i Washington, både privat och affärsmässigt.

— Google är starkt integrerat med makten i Washington, både på det personliga planet och affärsmässigt … Google, som har ökad kontroll över distributionskanalerna , … lierar sig aktivt med den amerikanska exceptionalismen, menade Assange.

Vidare menade han att Hillary kommer att utgöra ett hot mot yttrandefriheten i USA om hon blir vald till president. Enligt Assange ska Hillary även ha varit en av de som arbetade för att förstöra Libyen och beväpna terrorister i Syrien.

— Hon är ett problem för yttrandefriheten … Vi vet vad hon kommer att göra.  Hon låg bakom planen för destruktionen av Libyen, hon var involverad i processen att ta den libyska vapenarsenalen och skicka den till Syrien.

Under konferensen som anordnades av den statliga nyhetsagenturen Rossiya Segodnya i Moskva menade Assange även att hela 80 procent av den amerikanska underrättelsetjänsten NSA:s budget i verkligheten är privatiserad genom myndighetens täta samarbete med privata företag där Google troligen ingår.

— Det har skett en sammanslagning mellan företagsorganisationer och staten … 80 procent av National Security Agencys budget är privatiserad, menade han och betonade att NSA är kärnan i den dolda statsmakten.

Källa:
Google involved with Clinton campaign, controls information flow – Assange


  • Publicerad:
    2016-06-07 21:00