INRIKES. En 27-årig asylant trivdes inte på sitt boende i Härnösand. Då gick han till ett stugområde där han bröt sig in i en sommarstuga, som han sen kallade sitt hem. I tingsrätten skyller mannen sitt handlande på alkoholmissbruk och intag av hallucinogena svampar som han ”hittat i skogen”.

På torsdagen avslutades rättegången mot den 27-årige främlingen som stal en hel sommarstuga. Mannen, som kom som bidragsturist till Sverige i mars, tröttnade på sina rumskamrater på boendet i Härnösand. Efter att ha druckit stora mängder alkohol och ätit giftig svamp i skogen bröt han sig in i en sommarstuga. När sommarstugans ägare skulle titta till sin stuga fann de 27-åringen sovandes på deras soffa. Mannen skämdes dock inte för sitt tilltag utan menade att stugan nu var hans hem. Han krävde även att ägarna skulle sätta på vattnet.

”När vi kom in i huset låg han och sov i soffan med ett av våra täcken över sig. Då väckte vi honom. Men det var som om han inte brydde sig, han var mycket förvirrad. Först blev jag rädd förstås, men efter ett tag bara arg och frågade vad han gjorde i min boning”, säger en av ägarna till stugan.

27-åringen har suttit häktad sedan den 24 september, misstänkt för grovt hemfridsbrott. I torsdags hölls rättegången i Ångermanlands tingsrätt, där mannen uppges ha varit ångerfull. Åklagaren Peter Salzberg yrkade på att mannen skulle dömas till ett kortare fängelsestraff för det grova hemfridsbrottet. Tingsrätten sympatiserade dock med 27-åringen och dömde honom till villkorlig dom och 50 dagsböter á 50 kronor, samt skadestånd på 7000 kronor.

Mannen hålls fortsatt häktad efter att polisen påträffat flera narkotikaklassade svampar vid gripandet och nu väntar ännu ett åtal för ringa narkotikabrott.

Källa:
Objuden gäst flyttade in i stugan


  • Publicerad:
    2013-10-13 13:30