INRIKES. Under måndagskvällenbröt en kraftig brand ut i flera lägenheter på asylboendet Likenäs, norr om Torsby. Byggnaden var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen och gick inte att rädda. Vad som orsakade branden är ännu oklart.

Det var under måndagskvällen som polisen och räddningstjänsten fick in ett larm om att asylboendet Likenäs stod i lågor. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd och gick inte att rädda.

— Det är ett flyktingboende med åtta lägenheter i som är helt övertänt, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Ingen ska ha kommit till skada i samband med branden men totalt rör det sig om 19 personer som tvingades lämna sina boenden. Enligt uppgifter ska dessa ha tagits hand om av Röda Korset och Migrationsverket letar nu febrilt efter nya lägenheter till invandrarna.

— Vi har personal på plats och enhetschefen är på väg. Vi kommer göra allt vi kan för att hitta nya boenden åt de här personerna och att de kan få tak över huvudet i natt, säger Alexandra Elias vid Migrationsverkets presstjänst.

Vad som orsakade branden är ännu oklart. En teknisk undersökning kommer att göras under förmiddagen och efter det kommer det att beslutas om vad rubriceringen kommer att bli.

Källa:
Asylboende övertänt i Likenäs


  • Publicerad:
    2016-10-25 11:15