I fredags flyttade de första asylanterna in i det nya asylboendet i Påskallavik. Asylboendet har tidigare fått en del uppmärskamhet i media, främst den lokala, då informationsmötet om starten av ett asylboende på orten besöktes av nationella aktivister som förde sin talan mot mångkulturen och framförde alla problem den medför. Majoriteten av lokalbefolkningen visade sig också vara skeptisk, vilket bevisades senare av en lokal opinionsundersökning på orten där 63 av 72 inte ville ha ett asylboende i Påskallavik.

Nu har orten ännu en gång visat sin avsky mot sin påtvingade del i det mångkulturella experimentet och under helgen har två stora hakkors spraymålats på asylboendets fasad.

Bild på hakkorsen som målats på flyktingboendet

Migrationsverket i Högsby som har ansvaret över boendet i Påskallavik visste om att det fanns risk för att asylboendet skulle utsättas för någon form av attack under helgen och hade hyrt in extra bevakning men trots det så blev alltså boendet utsatt för klotter. Polisen medger att det finns ett utbrett motstånd mot asylboendena även på andra närliggande orter, ”Det är inte bra när det börjar så här. Det var ju liknande händelser med skadegörelse och klotter när det blev nytt asylboende i Kristdala. Det är bara hoppas att det inte blir värre och urartar”, säger Conny Evertsson, polis i Oskarshamn.

Tidigare har Nordfront rapporterat från Påskallavik och kontaktade då även Stefan Windh, en av de lokalpolitiker som mer än gärna vill se ett asylboende på orten. Windh blev ökänd genom sitt sinnesjuka utspel mot de tre personer som utförde den tidigare nämnda opinionsundersökningen i Påskallavik.

Källa:

Hakkors målade på asylboende


  • Publicerad:
    2012-11-19 14:30