SVERIGE. Bränderna riktade mot planerade asylboenden får nu effekt. Försäkringsbolagen vågar inte teckna avtal med Migrationsverket då risken är för hög.

Den senaste tiden har reaktionen mot regeringens migrationspolitik varit att bränna ner tänkta boenden. Något som nu ger resultat.

Det visar sig nämligen att bränderna gör det svårare för Migrationsverket att få fram boenden då försäkringsbolagen inte vill försäkra anläggningar som är tilltänkta som asylboenden.

— Det är tragiskt. Detta är nytt för oss, säger Willis Åberg, avdelningschef på Migrationsverket med huvudansvar för boendeanskaffning.

Hon har under de senaste dagarna blivit kontaktad av flera personer som erbjuder lokaler som flyktingboenden. Men alla har varit tvungna att dra tillbaka sina erbjudanden då försäkringsbolagen inte går med på försäkringar.

Han tror dock att de flesta som vill öppna boende lyckas få en försäkring men ser utvecklingen som oroande.

— Vi är väldigt rädda för att detta ska eskalera. Migrationsverket behöver alla platser som går att uppbringa, säger Åberg.

Enligt uppgift så har flera försäkringsbolag höjt premien, alltså kostnaden, och på olika sätt försvårat för företag som vill öppna asylboenden.

Källa:
Försäkringsbolag vägrar försäkra asylboenden


  • Publicerad:
    2015-11-08 21:20