MASSINVANDRING. Det asylsökande ”barnet” från Eritrea som i januari i år tog strypgrepp på en kvinnlig anställd, har nu dömts för misshandeln. Den eritreanska mannen som uppges vara 17 år gammal, bestämde sig för att misshandla kvinnan när han inte fick fortsätta spela tv-spel på asylboendet i Ystads kommun.

Det var den 28:e januari i år som det asylsökande ”barnet” från Eritrea bestämde sig för att misshandla en kvinnlig arbetare på asylboendet i Ystads kommun, när hon sa att han inte fick spela mer tv-spel. Den eritreanska mannen påstås vara 17 år gammal och har nu dömts för misshandeln.

Kvinnan hade först bett eritreanen sänka volymen på tv-spelet för att inte störa de andra på boendet. När han inte lyssnade på detta drog hon ur sladden, varpå han slängde spelkontrollen i väggen. När asylsökaren inte gick med på att plocka upp den trasiga spelkontrollen från golvet, tog kvinnan med sig den och gick till kontoret där det fanns en till kvinnlig medarbetare.

Kvinnan blev dock förföljd och eritreanen tog ett hårt strypgrepp om hennes hals och tryckte upp henne mot väggen när hon försökte komma undan. Han släppte inte greppet förrän den andra kvinnan ingrep. Kvinnan har efter misshandeln blivit tvungen att uppsöka läkare vid två tillfällen.

Den asylsökande eritreanen har nu dömts för misshandeln. Hans ”straff” blev 35 timmar ungdomstjänst samt att han ska betala brottsoffret 9720 kr i skadestånd.

Källa:
Flyktingbarn fick inte spela tv-spel – försökte strypa kvinnlig anställd


  • Publicerad:
    2016-06-10 20:20