FALUN. Den afrikanske pastorn angav homosexualitet som skäl när han sökte asyl i Sverige, eftersom han ansåg sig diskriminerad i sitt hemland. Nu döms han till 2,5 års fängelse och utvisning i tio år för att ha våldtagit en kvinna i Falun samtidigt som han ”mässade” böner och besvärjelser över henne.

Den afrikanske våldtäktsmannen kunde snabbt identifieras då han alltid gick runt med en bibel framme.

Den afrikanske våldtäktsmannen kunde snabbt identifieras då han alltid gick runt med en bibel framme.

En 41-årig afrikan som sökte asyl i Sverige i december 2015 hävdade att han var en homosexuell pastor från Kamerun och att han därmed inte kunde bo kvar i sitt hemland, då han menade sig bli utsatt för diskriminering där.

Mannen blev så småningom placerad på ett asylboende i Borlänge och den 14 juni ringde han på hemma hos en kvinna i Falun. När kvinnan öppnade var han propert klädd och bar på en bibel samt en flaska med vigvatten. Han bad om vägbeskrivning till en föreningslokal i närheten och kvinnan följde med honom för att visa vägen.

När de två närmade sig föreningslokalen påstod afrikanen att han en gång ska ha lyckats bota en kvinna från bröstcancer och att han nu också ville be för henne för att ”befria henne från hennes sorger” och hjälpa henne att hitta en man. Då kvinnan tackade nej till afrikanens erbjudande och vände tillbaka hem följde han efter henne och lyckades forcera dörren till lägenheten innan hon hann stänga den.

Efter det ska han ha tryckt ned henne i sängen, tagit på hennes bröst och mage och våldfört sig på henne. Samtidigt ska han ha utfört någon slags ritual med böner och ”mässande” och slutade inte för än kvinnan hotade med att ringa polisen. Då avlägsnade sig mannen också från lägenheten.

Kvinnan anmälde händelsen snabbt till polisen och man kunde säkra DNA på hennes kropp som matchade afrikanen. Hon ska även ha ringt vänner direkt efter våldtäkten och beskrivit händelseförloppet, varpå vännerna hördes som vittnen i rätten.

Mannen, som kunde identifieras och gripas tack vare sin lite udda vana att vandra omkring med en bibel i händerna, förnekade våldtäkten och menade bland annat att han är homosexuell och inte känner sig attraherad av kvinnor samt att kvinnan bjudit in honom för att be för henne.

Den tekniska bevisningen, vittnesmålen och kvinnans trovärdiga berättelse gör dock att rätten inte köper afrikanens förklaring utan dömer honom till 2,5 års fängelse för våldtäkt. Egentligen är straffvärdet tre år, men eftersom han även utvisas med förbud att återvända till Sverige innan 2026 ger rätten mannen ett halvt års straffrabatt.

Källor:
Pastor mässade under våldtäkt – avslöjades av bibeln
Asylsökande pastor bad till Gud medan han våldtog


  • Publicerad:
    2016-09-16 11:15