NORGE. En grupp asylsökare la sig ner på marken i protest och hotade senare med att elda ner boendet de bor på. Detta för att de anser att ”saker tar tid”.

multikultur

Det var under torsdagskvällen på Dronningens gata i Kristiansand i Norge som en grupp asylsökare la sig ner på marken och blockerade vägen för att protestera mot att ”saker tar tid”.

— Det är en grupp asylsökare som driver en slags protest. De är frustrerade över att saker ta lång tid. De lägger sig ner på marken. Vi är där och försöker få bort dem från gatan, säger utredningsledaren Per Kristian Klausen.

Polisen gav asylsökarna en muntlig varning efter att de hade avhyst dem från gatan. Klausen säger att det rör sig om tio ”frustrerande och unga asylsökare”.

Senare under kvällen var polisen tvungna att rycka ut ännu en gång. Denna gång till boendet där asylsökarna bor. Fyra av de som protesterade tidigare under kvällen hade hotat med att tända eld på asylboendet.

— Hoten var av så pass allvarlig karaktär att vi valde att gripa dem, säger Klausen.

Vidare säger Klausen att asylsökarna blev satta på fri fot senare under samma kväll men att de kommer att bli anmälda och förhörda senare.

Källa:
Asylsøkere protesterte mot at «ting tar tid»


  • Publicerad:
    2016-12-12 13:30