TINGSRYD. Under gårdagen greps en 40-årig asylsökare misstänkt för att ha våldtagit ett 3-årigt barn — Migrationsverket och asylboendets personal hade då försökt att dölja händelsen för polis.

trearing_valdagen

De chockerande uppgifterna framkommer bland annat i dagens sändning av Koll på länet med Per Brolléus som sändes av Sveriges Radio P4.

Enligt Sveriges Radio ska polis ha beslagtagit flickans kläder som bevismaterial, och hon ska i dag genomgå en gynekologisk undersökning för att eventuellt säkra fler bevis.

Uppgifterna gör gällande att det är en 40-årig manlig asylsökare från ett asylboende i Tingsryds kommun som under tisdagen ska gripits misstänkt för att ha våldtagit ett 3-årigt barn.

Polisen beskrivs som mycket förtegen om händelsen, men enligt Robert Loeffel vid polisen i Kronoberg har en plats i Tingsryds kommun spärrats av.

Asylboendet och Migrationsverket försökte mörka händelsen
Ansvariga på boendet uppges ha fått reda på uppgifterna om våldtäkten under gårdagen, och i samverkan med Migrationsverket hade de förflyttat mannen från boendet för att skydda honom.

Migrationsverket valde dessutom att inte kontakta polisen, dock uppdagades händelsen när anhöriga till flickans mamma kontaktade polisen.

Asylboendet ligger i Tingsryds kommun. Vet du mer? Kontakta Nordfront.

Asylboendet ska ligga i Tingsryds kommun.

Väl på plats fick polisen nästan tvinga fram mer information om händelsen från de ansvariga på boendet. På frågan om vem som anmälde våldtäkten svarar Loeffel:

– Det gjorde personer i mammans omgivning.

Han säger också att polisen larmades i går men han kan inte gå in på om brottet begicks under tisdagen. Han kan heller inte säga om våldtäkten begåtts inomhus eller utomhus.

Under dagen uppges polisen ha hållit fler förhör och tekniker kommer att undersöka den avspärrade platsen.

Det ska också finnas vittnen som sett mannen ta kontakt med flickan.

Vet du mer om händelsen eller vilket asylboende det rör sig om? Kontakta Nordfront.

Hör nyhetsinslaget här:


  • Publicerad:
    2015-10-21 22:33