Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Åtal har väckts mot de som slog pedofilen Anders Eklund

Av Redaktionen, 2014-10-01
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Internerna som tidigare i år misshandlade pedofilen Anders Eklund på det fängelse där de sitter har nu åtalats för grov misshandel.

Anders Eklund

Pedofilen och mördaren Anders Eklund efter misshandeln.

Pedofilen Anders Eklund blev 2008 åtalad och dömd för mordet på den lilla flickan Engla Höglund samt en rad andra brott, bland annat två grova våldtäkter, grovt barnpornografibrott och ytterligare ett mord på Pernilla Hellgren i Falun år 2000.

För några veckor sedan uppstod misstankar om ytterligare ett mord mot Eklund. Polisen misstänker att han ligger bakom mordet på den 6-åriga Jasmina som försvann från Sävsjö den 28 juli 1997. Eklund nekar till anklagelserna men utredningen pågår fortfarande och han är skäligen misstänkt för mordet. Han avtjänar nu ett livstidsstraff på Norrtäljeanstalten.

Det var i början på juni i år som två interner på Norrtäljeanstalten misshandlade Eklund. De ska enligt åtalet ha slagit honom med en gummiklubba vilket ledde till att han fick uppsöka sjukhus. Väl på sjukhuset konstaterade man att han hade ett 10 cm långt sår på huvudet som behövdes sys samt ett 4 cm långt sår på näsan som även det behövde sys. Han hade även blåklockor runt ögonen.

Internerna som misstänks för misshandeln är en 26-åring samt en 27-åring, bägge dömda för sexbrott. De medger att de utövat våld mot Eklund men att det skett genom självförsvar. Enligt den ena internen ska Eklund ha pratat om den lilla flickan som han mördade 2008 och internen ska då ha bett Eklund att hålla tyst, varpå Eklund svarade ”Håll käft”. Eklund ska då också ha utdelat ett slag mot internen som då slog tillbaka. Han menar dock att inget tillhygge ska ha använts vid misshandeln.

En annan fånge som ska ha sett misshandeln har sagt i förhör att överfallet på Eklund till synes verkade vara helt oprovocerat. Vad som sagts precis innan överfallet har han inte hört.

Misshandeln rubriceras som grov eftersom gärningsmännen visat ”särskild hänsynslöshet och råhet” genom att använda ett farligt tillhygge, och eftersom de sparkade på honom när han redan låg ner.

Källa:
Åtalas för att ha misshandlat Anders Eklund i fängelset


  • Publicerad:
    2014-10-01 20:55