Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Åtal mot den våldtäktsmisstänkte läraren i Köping

Av Tobias Lindberg, 2018-08-06
informationskriget@protonmail.com

MÅNGKULTUREN. Den våldtäktsmisstänkte läraren i Köping åtalas och antalet flickor som han har begått sexuella övergrepp mot har nu vuxit till sju.

Nu har åtalet mot läraren i Köping, rasfrämlingen Staffan Lopez (19780531-0658), inkommit. Nordfront har tidigare skrivit om honom två gånger här och här.

Åtalet innefattar två fall av våldtäkt mot barn mot en 14-årig flicka, ett fall av sexuellt övergrepp mot barn mot en 14-årig flicka, fem fall av sexuellt ofredande mot fyra flickor där i vart fall tre av dem var under 15 år och ett fall av utnyttjande av barn för sexuell posering mot två flickor som var under 15 år.

Det grövsta brotten, de två fallen av våldtäkt mot barn, har innefattat vaginala och orala samlag. En del av flickorna som är målsäganden i åtalet har utsatts för övergrepp mer än en gång.

Från början gällde misstankarna våldtäkt och sexuella övergrepp mot två flickor på Malmaskolan i Kolsva i Köping där Lopez var anställd på ett vikariat och arbetade som musiklärare. Nu har utredningen vuxit och kommit att omfatta hela sju målsäganden där alla utom en verkade ha varit yngre än 15 år när Lopez utsatte dem för sexuella övergrepp.

Det första brottet som Lopez nu åtalas för kan ha skett så tidigt som den 1 januari 2012 och det senaste så sent som den 15 mars 2018.

Under perioden 2015 till 2017 arbetade han som idrottslärare på Entréskolan i Västerås. Han uppger att han har tackat ja till en tjänst på en Waldorfskola som ska börja vecka 32, men på vilken ort skolan ligger uppges inte.

Ni som läser detta och har eller har haft barn i de skolor som Lopez har arbetat i bör nog granska om något kan ha hänt med tanke på att de brott han nu åtalas för kan sträcka sig tillbaks så långt som till januari 2012. Han kan mycket väl ha begått sexualbrott mot barn även mycket tidigare än så.

Lopez hette tidigare Dahlqvist i efternamn, vilket framgår av en dom från Skaraborgs tingsrätt gällande grovt rattfylleri som han dömdes för. Varför han någon gång efter domen 2015 bytte efternamn är oklart.

Lopez adopterades vid tre års ålder från Chile av en svensk familj i Vedum. Han är idag gift och har ett barn tillsammans med en kvinna som har samma efternamn som honom och ser ut att ha ungefär samma etnicitet som honom. Lopez har ett barn från ett tidigare förhållande och hans fru har två barn från tidigare.

Ett av fallen av sexuellt ofredande som ingår i åtalet misstänks ha begåtts på Lopez bostadsadress på Skästa 4 i Köping.

Källor:
Västmanlands TR B1646-18 Aktbil 60
Skaraborgs TR B8-14 Dom 2014-03-04


  • Publicerad:
    2018-08-06 11:00