Idag beslutade justitiekanslern (JK) att Nordfronts ansvarige utgivare, Fredrik Vejdeland, ska åtalas för hets mot folkgrupp.

Målet innefattar två åtalspunkter. Den ena är notisen Negerpappa stoppar sitt barn i en tvättmaskin och den andra är en kommentar till notisen Gyllene grynings ledare tar inte avstånd från våld mot invandrare.  Kommentaren lyder: ”Det är rätta takter, det. Vi ska inte heller ta avstånd från våld mot rasfrämlingar på svenska mark”.

Fredrik Vejdeland har i en intervju för Nordfront uttalat att det inte råder likhet inför lagen på grund av att JK punktmarkerar just Nordfront och inga andra. Att Nordfront kan utsättas för politisk censur är något som hyllas av ledarskribenten på Hela Hälsingland, Lilian Sjölund. På Twitter skriver Lillian Sjölund att hon ser det som en ”seger” att ”utgivare för nazist-Nordfront åtalas”. På frågan varför hon ser det som en seger svarar hon: ”Seger för demokratin och yttrandefriheten alltså”.

Lilian Sjölund har tidigare gjort sig känd för att ha lett en smutsig kampanj mot motståndare till mångkulturen och för att indirekt ha försvarat en våldtäkt i Bollnäs.

Nordfront kommer att återkomma med mer detaljer kring åtalet.

Relaterade artiklar:

JK inleder förundersökning mot Nordfront

Fredrik Vejdeland misstänks för hets mot negrer

Förhöret med Fredrik Vejdeland


  • Publicerad:
    2012-10-24 22:28