MASSINVANDRINGEN. Fyra eritreaner står åtalade för att i våras ha gruppvåldtagit en utvecklingsstörd kvinna i Bromma.

Abdu Ahmed, Munir Ibrahim, Biniam Temesgen och Merhawi Tesfatsion.

De fyra eritreanerna Abdu Ahmed (19990508-7517), Munir Ibrahim (19990611-5796), Biniam Temesgen (19980223-8213) och
Merhawi Tesfatsion (20010319-0278) åtalades i fredags för grov våldtäkt efter att under helgen den 5-6 maj 2018 ha gruppvåldtagit en utvecklingsstörd kvinna i Bromma.

Enligt åtalet har männen:

Abdu Ahmed, Munir Ibrahim, Biniam Temesgen och Merhawi Tesfatsion har gemensamt och i samförstånd genom att var för sig, men i en följd och växelvis med våld tvingat målsägande A till upprepade anala och vaginala samlag och sexuella handlingar jämförliga med samlag bestående i att föra in sina fingrar i hennes vagina. Våldet har bestått i att någon eller några av dem har hållit fast målsägande A i armarna och benen och har orsakat henne blåmärken på benen och en arm. Samlagen och de sexuella handlingarna har även orsakat målsägande A smärta och en spricka i underlivet.

Abdu Ahmed, Munir Ibrahim, Biniam Temesgen och Merhawi Tesfatsion har vidare utsatt målsägande A för upprepade samlag och sexuella handlingar jämförliga med samlag enligt ovan genom att otillbörligt utnyttja att målsägande A dels på grund av sin utvecklingsstörning, dels på grund av att hon varit ensam med fyra gärningsmän i en för henne obekant miljö, befunnit sig i en särskilt utsatt situation.

De misstänka våldtäktsmännen påstår att kvinnan var med på det hela, men personal från psykiatrin är kallade som vittnen för att styrka att kvinnan är utvecklingsstörd. Bevis mot eritreanerna finns i forma av spår av sperma och DNA från två av männen i kvinnans trosor, i form av bilder av kvinnans skador och i form av film från övervakningskameror i tunnelbanan.

Åklagaren yrkar på att männen ska utvisas från landet.

[Uppdatering!]

Solna tingsrätt friade de fyra eritreanerna från våldtäktsanklagelserna. Läs om detta här.

Källa:
Solna TR B4094-18 Aktbil 174


  • Publicerad:
    2018-08-01 19:40