Lördagen den förste juni samlades aktivister i Kristianstad för en offentlig flygbladsutdelning. Efter en kort stund på plats dök folk från Kommunistiska partiet upp och betedde sig provokativt mot nationalsocialisterna. Provokationerna besvarades vilket ledde till att kommunisterna snabbt backade och istället ringde efter polis.

Polisen kom snabbt till platsen och meddelade Motståndsrörelsens ansvarige, Simon Lindberg, att Kommunistiska partiet hade skriftligt tillstånd att få hålla en aktion på den exakta platsen där Motståndsrörelsens fanbärare stod uppställd och att han således var tvungen att flytta på sig. Vidare ville polisen se tillståndspapper på att Motståndsrörelsen hade rätt att befinna sig på torget för att dela ut flygblad. Lindberg argumenterade emot och menade att något skriftligt tillstånd inte behövdes och hänvisade till grundlagen, men gick med på att att låta flytta fanbäraren fem meter åt sidan.

Aktiviteten kunde fortgå, sida vid sida med kommunisterna. Uppskattningsvis delades tio av Motståndsrörelsens blad ut för varje blad som kommunisterna lyckades dela ut. Flera diskussioner hölls med folk som var positivt inställda till Organisationen. En individ påpekade också det roliga med kommunisterna närvaro bredvid Motståndsrörelsens och att det var solklart vilka som såg världen ur ett nyktert perspektiv.

Den lyckade aktiviteten i Kristianstad avslutades efter en timme och en kvart. Efteråt fikades det och hölls ett gruppmöte under vilket en ny gruppchef utsågs för de Skånska aktivisterna.
130601_kristianstad1 130601_kristianstad2 130601_kristianstad3 130601_kristianstad4


  • Publicerad:
    2013-06-03 23:39