USA. Den amerikanska regeringens ryggradslösa hållning gentemot Israel möjliggör Israels kompromisslösa brutalitet och terror, skriver Philip M. Giraldi i en ny krönika. Giraldi försöker få amerikanare att istället för att stödja Israels intressen i Mellanöstern ska fundera över vad som är bra för Amerika. Men motståndet från både politiker och massmedia är stort.

Vanlig syn i ockuperade Palestinaområden: Judar trakasserar palestinier.

Rådet för nationens intresse är en icke-statlig amerikansk organisation som går emot journalistkårens judiska dominans i Mellanösternfrågor. Dess ledare Philip M. Giraldi noterar att till och med det demokratiska partiet, lokalt i Queens, New York, har börjat gå emot ”Clintonmodellen” med rika donatorer till partiet. De rikaste donatorerna är typiskt judar. Med pengar köper de sig inofficiellt den politik de vill ha. Det vi idag ser i det republikanska partiet med den judiske miljardären Sheldon Adelsons frikostiga donationer som leder till en proisraelisk politik, har en lång tradition framför allt hos Demokraterna.

”Sensation”: New York-politiker uttalar kritik mot Israel

Giraldi har läst en artikel i en lokaltidning om att Queens i preliminära val har valt Alexandria Ocasio-Cortez istället för den tippade sionisten Joe Crowley. Giraldi ser detta som ett trendbrott: att de mäktiga lobbygruppernas pengar inte alltid behöver styra helt och hållet, åtminstone inte när politiken har gått överstyr. Det har den nämligen gjort i USA:s numera reservationslösa stöd till Israels in- och utrikespolitiska terror.

”Många vill ha en förändring och till och med ett radikalt avsteg från det politiska spel där media agerar i samförstånd med påtryckningsgrupper med snäva intressen, och där ett fåtal väljare (dvs: det judiska kollektivet) främjas och tillåts forma den politiska majoriteten (dvs: många judar sitter på toppositioner)”, skriver Giraldi.

Särskilt ett stycke i artikeln fångade Giraldis uppmärksamhet: påståendet att Ocasio-Cortez har varit stark motståndare till Israels rutinmässiga mördande av palestinier på Gaza, som numera är så vanlig att den inte längre ens rapporteras i USA, skriver Giraldi. Ocasio-Cortez påstods också stödja BDS-rörelsen i USA, det vill säga Bojkott, divesteringar och sanktioner mot Israel. BDS-rörelsen försöker pressa Israel att sluta med sin ockupation av Palestina och stöld av deras resurser. Artikelförfattaren uttryckte också förvåning över att någon i New York City vågade säga något ofördelaktigt om Israel, och ändå förvänta sig att bli vald till ett politiskt ämbete.

Alexandra Ocasio-Cortez, lokal Queenskandidat för Demokraterna

Officiella siffror anger att 112 palestinier hade mördats mellan 30 april och 21 maj i år, varav många minderåriga, medan 13 190 skadades, många med allvarliga handikapp för livet, efter Israels beskjutningar av demonstranterna (antalet döda har stigit något sedan dess).

Vad Ocasio-Cortez faktiskt sade om vad hon kallar Israels massakrer på Gaza, var:

”Ingen stat eller annan makt har absolution att begå massbeskjutningar på protesterande människor. Det går inte att rättfärdiga. Palestinier förtjänar en grundläggande mänsklig värdighet, precis som alla andra. Demokraterna kan inte förbli tysta om detta längre. Jag tror att jag kände mig tvingad att tala om det av moraliska skäl, för jag kunde bara föreställa mig om 60 människor hade skjutits ihjäl i Ferguson. Eller om 60 människor hade skjutits ihjäl när lärarna i West Virginia gick ut i strejk. Bara tanken på att vi förväntas att inte tala om att människor mördas när de engagerar sig i politisk verksamhet påverkade mig på djupet.”

Kritik mot Israel klipps bort

Föga märkligt klipptes styckena om Israel bort i artikeln några timmar senare, på samma sätt som SVT i Sverige kan klippa bort stycken från sina nyhetssidor på internet när brottslingars eller suspekta människors ras råkar kunna identifieras, exempelvis svarta afrikaner eller judar.

Detta, skriver Giraldi, är ännu ett tydligt exempel på att media självcensurerar sina nyheter när något negativt skrivs om Israel. Detta understryker hur viktigt det är när någon utrikes nyhetsaktör exempelvis skriver om hur juden Sheldon Adleson i praktiken köper Israelvänlig politik av presidenten. Detta innebär, skriver Giraldi, att det finns en konspiration beträffande rapporteringen av Israels manipulation av USA:s politik, men att denna konspiration nu håller på att krackelera och att några journalister har blivit modiga nog att ifrågasätta vad som händer när den pro-judiska lobbyn får makt över den politiska processen. Adelson, skriver Giraldi, vill bland annat att USA ska starta krig mot Iran, och Adelson har till och med föreslagit regeringen att de ska detonera en kärnexplosion på Iransk mark för att ”skicka ett budskap”.

Giraldi anser dock att varken Ocasio-Cortez eller någon annan i rimligt hög position är tillräckligt sträng mot Israel. Han noterar att Israel är en stat som har ersatt konventionell etik med en teokratiskt och kulturellt driven politik som de själva anser berättiga vilka handlingar som helst mot underlägsna kristna och muslimska araber. Det betyder också att USA görs till syndabock av det folk som i alla aspekter anser sig vara överlägsna amerikanerna. Att utnyttja syndabockar är trots allt en urgammal judisk metod att två sig från alla sina synder som man begår, och ändå kunna fortsätta med sitt syndande. Detta förfarande beskrivs redan i Toran, en av judarnas ”heliga” skrifter.

I USA, skriver Giraldi, kommer den massmediala upprördheten över mexikanska barn som stoppas vid gränsen och interneras i läger tillsammans med sina föräldrar mycket lägligt. Det finns ingen motsvarande diskussion om palestinska barns situation. De ska helst glömmas.

Judar får bete sig hur ont som helst

Eftersom USA är den enda kraft som kan tvinga Israel till humanitär behandling av icke-judar, har USA en moralisk skyldighet att göra det så att Israels terror kan stoppas, skriver Giraldi. Eftersom det inte sker är naturligtvis USA medskyldigt till terrorn, fortsätter han.

Som illustration på situationen i Israel och dess ockuperade omgivningar har en tidigare otäck judisk terrorhandling som inträffade på Gaza 2015 har fått sin fortsättning. Civila judiska bosättare brände det året en palestinsk familj levande på Västbanken i en uppmärksammad våldshandling. Den yngsta familjemedlemmen var bara 18 månader. Efter mordbranden firade mordbrännarna att de hade dödat familjen. När mordbrännarna skulle prövas i rätten, slöt en mobb bestående av judar upp. De trakasserade och hånade släktingarna till den mördade familjen som kom till rättegången för att redogöra för sin historia. Denna historia, skriver Giraldi, rapporterades det inte om i USA fast så skedde i både Israel och i Europa. Dock inte i det extremt USA- och Israelvänliga Sverige, där den enda artikel man idag lätt verkar kunna hitta från händelsen är en notis på Norrköpings Tidningar (NT).

De judiska bosättarna hånade offrens släkt utanför rättssalen i Lod och sjöng ramsan:

— Ali brändes, var är Ali? Det finns ingen Ali. Ali har bränts upp. I elden. Ali ligger på grillen!”

Ramsan handlar om den 18 månaders lille pojken Ali Dawabsheh som brändes ihjäl med sin familj när judar kastade in brinnande flaskor, molotovcocktails, i deras hus i Duma. Alis mor Rhiam och far Saad som också mördades i mordbranden figurerar också i visan:

— Var är Ali? Var är Rhiam ? Var är Saad? Så synd, Saad brann inte lika bra.

Den femåriga Ahmed som var den enda som överlevde mordbranden är bränd för livet, både fysisk och psykiskt, av det som hans familj utsattes för.

Det har spridits en video på vilken man hör och ser mobben som hånfullt sjunger när Ahmed och och hans farfar Hussein Dawabsheh kommer till rätten vid en utfrågning. Åklagaren lät åtala en man som erkänt att han och ett minderårigt barn hade utfört mordbrandsattacken tillsammans. På videon ser man att polisen står och tittar på medan palestinierna hånas, utan att ingripa. Det framkom under rättegången även att några andra judar hade gjort en liknande attack nu i maj på ett annat hus som tillhörde släkten Dawabsheh, sannolikt för att tysta vittnena i denna rättegång. Lyckligtvis kunde de attackerade rädda sig undan dessa molotovcocktails.

Det glada judiska mordbröllopet

Mordbranden på familjen Dawabsheh blev med detsamma något av en ”mem” för judar i Israel. På ett judiskt bröllop som hölls den 15 december samma år ser man på videoupptagningarna från bröllopsfesten att festen var väldigt livad. Bland annat dansade man med molotovcocktails, knivar och skjutvapen i händerna. De hade ett foto av den mördade Ali och bröllopsgästerna kan ses upprepade gånger glatt knivhugga fotot av bebisen Ali. Tretton av de närvarande bröllopsgästerna åtalades därefter för anstiftan till terrorism men ännu har ingen fått något straff, med statens uppenbara politik i ryggen att det bara är formellt fel att uppmana till våld mot palestinier, inte ett faktiskt brott.

Enligt Giraldi händer det för övrigt mycket sällan att judar som dödar araber hamnar i fängelse. Om de är poliser eller militärer uppmanas de att göra det. De prickskyttar som nyligen sköt ihjäl palestinier på Gaza hade fått order om att döda alla som såg ut att vara någon form av ”ledare”, vilket även innefattade sjukvårdspersonal. Enligt en officiell engelskspråkig artikel på det ofta opålitliga Wikipedia, sköts en palestinsk läkare ihjäl och 223 andra sjukvårdare skadades. Även ambulanser fick skottskador. Två journalister mördades och 175 skadades. Dessa ansågs följaktligen vara ledare för ”palestinsk terror”.

Giraldi skriver att Trumpadministrationen naturligtvis skulle kunna stoppa Israels brutalitet om den ville, men Benjamin Netanyahus brott mot mänskligheten står inte på den amerikanska regeringens agenda. Tvärt om åtnjuter Israel USA:s stöd. Detsamma gällde för Bill Clinton, George W. Bush och Barack Obama, även om Obama försökte gå emot lite grand, på ett vekt sätt, enligt Giraldi.

Någon i Washington borde ställa frågan varför USA ska utkämpa onödiga krig och bli internationell paria genom att försvara ett land och ett folk som tror att de är ”utvalda” av Gud att göra vad de vill, skriver Giraldi. Istället finns där nu sådana som senator Chuck Schumer, som själv kallar sig en ”shomer”, en medhjälpare åt judarna i Israel. Giraldis önskan är att någon, kanske till och med i den judiska tidningen New York Times, offentligen skulle föreslå att Schumer borde söka politisk tjänst i Israel eftersom han föredrar Israel framför USA som gött honom och gjort honom framgångsrik.

Men, avslutar Giraldi, New York Times och de övriga konventionella medierna är naturligtvis ansvariga för vad som inte får sägas om Israel och ”shomrim” i USA. Därför kommer de aldrig att föreslå en sådan sak, eller något liknande. Situationen är ungefär densamma i Sverige.

Källor:
Feeding the Monster
Settler youth taunt Dawabsheh grandfather outside court
Video Shows Jewish Radicals Celebrating Wedding by Stabbing Photo of Dawabsheh Baby
Upprörda röster höjs efter mordbrand


  • Publicerad:
    2018-07-20 10:30