STORBRITANNIEN. Åtta rasfrämlingar har dömts för våldtäkt, sexuellt utnyttjande och förnedring av tre unga engelska flickor. En av flickorna har även fått ta emot allvarliga hot om att hennes mor skulle gruppvåldtas och att hennes familjs hus skulle brännas ner om hon gick och anmälde händelsen till polisen.

rapists

De dömda våldtäktsmännen.

Åtta rasfrämlingar, varav två bröder, bosatta i den brittiska staden Rotherham har dömts för våldtäkt, sexuellt utnyttjande och förnedring av tre flickor. Mellan 1997 och 2013 har över 1 000 flickor blivit gruppvåldtagna i Rotherham av muslimska män av pakistansk härkomst och man har nu över 100 poliser som ska utreda de nästan 1 400 fall som ännu inte har blivit utredda.

En av de åtta våldtäktsmännen, Sageer Hussain, som gång på gång våldtog en av flickorna, har även sagt till offret att ”allt vita kvinnor duger till är sex”. Han och de andra främlingarna hotade även henne med att hennes mor skulle gruppvåldtas och de skulle bränna ner hennes familjs hus om hon skulle anmäla detta till polisen, en anmälan hon sedan drog tillbaka efter hoten.

Flickans familj har förgäves sökt hjälp hos de sociala myndigheterna men efter att inte ha fått någon hjälp flyttade familjen till Spanien under en period för att dottern skulle slippa de sexuella övergreppen och våldet som hon utsattes för.

2012 kunde tidningen The Times avslöja att omfattningen av våldtäkterna i Rotherham var mycket större än vad man hade gått ut med offentligt. Detta med hjälp av konfidentiella uppgifter som tillhandahållits av polis och sociala myndigheter.

Rapporten avslöjade systematiska sexuella trakasserier och våldtäkter mot vita flickor, främst av män med pakistansk härkomst. Polis och andra myndigheter vågade dock inte ta tag i detta för risken att bli stämplade som rasister ansågs tydligen vara större.

Källa:
Rotherham child abuse charges: Eight guilty
Pedofilskandal skakar England


  • Publicerad:
    2016-10-20 09:45