UMEÅ. I Umeå i fjol spårade en offentlig flygbladsutdelning ur i våldsamheter efter att antirasister och poliser började störa Motståndsrörelsens aktivister. Nu åtalas åtta av Motståndsrörelsens aktivister efter incidenten.

Motståndsrörelsen lämnar Umeå med fanorna i topp efter konfrontationen.

Motståndsrörelsen lämnar Umeå med fanorna i topp efter konfrontationen.

Mycket rörande åtalet är oklart, men åklagare Stina Westman påstår att åtalen kommer innefatta brottsrubriceringar som hets mot folkgrupp, våldsamt motstånd, vapenbrott, ofredande och misshandel.

Några individer ur den svenskfientliga pöbeln som försökte förhindra Motståndsrörelsen från att sprida organisationens budskap verkar däremot inte ha åtalats. Inte heller verkar den rasfrämmande polis som slog en aktivist i huvudet med sin batong ha åtalats för sitt övervåld, även om en utredning tidigare startades.

All etablerad media som rapporterat om åtalet idag har konsekvent ljugit om att Motståndsrörelsen anordnade en demonstration och betonat att organisationen saknade tillstånd för det, trots att det inte var en demonstration och att man i Sverige ändå har rätt att demonstrera utan tillstånd.

Källa:
Nazister åtalas efter Umeå-demo


  • Publicerad:
    2014-04-28 11:05