STOCKHOLM. Igår väcktes åtal mot åtta medlemmar av Revolutionära fronten. Åtalet gäller bland annat attacken mot två slovakiska gästarbetare, misshandeln av Daniel Spansk samt flera brott som begåtts mot Anna Jonsson.

Bland annat vänsterextremisternas egna filmer och chattkonversationer utgör bevisning i det nya åtalet.

Igår väcktes ett nytt åtal mot åtta av Revolutionära frontens medlemmar. De åtalade är Emma Hagberg (860507-2969), Leonardo Hiltunen Long (941012-3013), Alfred Johansson (931112-0811), Edvard Lundqvist (19890903-1679), Morad Mahmoudyan (950115-6039), Andreas Nilsson (910117-1396), Linus Soinjoki Wallin (940422-0155) och Nick Staffas (931226-2497).

Åtalet rör flera fall av misshandel och grov misshandel samt flera fall av olaga hot eller skadegörelse. Enskilda fall av fyndförseelse, förberedelse till mordbrand och ringa vapenbrott ingår också i åtalet.

Ett av misshandelsfallen gäller kommunpolitikern Daniel Spansk (SvP) och flera av brotten har begåtts mot Anna Jonsson (SvP) i Västerås.

När det gäller misshandeln av Spansk har Linus Soinjoki Wallin och hans chattande åter ställt till det för honom själv och andra medlemmar i RF. Soinjoki Wallin erkänner nämligen i chattkonversationer, som nu används som bevis mot honom, att han misshandlade Spansk och pekar vidare ut andra personer som var delaktiga i misshandeln. Realisten skriver:

Soinjoki Wallin berättar också att Dennis Hult, född 1993, Dennis Miraballes, född 1990, Nick Staffas, född 1993, en Felix (som förmodas vara Felix Wännerdahl),född 1994, samt en person som heter Frej var de som var med och utförde misshandeln mot Spansk och hans sambo. Han berättar att det var mycket folk på gågatan när misshandeln ägde rum och att man därför var tvungna att ”bryta ganska tidigt”.

Ett annat av misshandelsfallen rör misshandeln av två slovakiska gästarbetare som inträffade i samband med Svenskarnas partis demonstration i Stockholm förra året.

Emma Hagberg delar bostad med Joel Bjurströmer Almgren, en ökänd och flerfaldigt dömd vänsterextremist som just nu står åtalad för mordförsök, våldsamt upplopp samt brott mot knivlagen. Med största sannolikhet är Hagberg och Bjurströmer Almgren alltså ett par.

Edvard Lundqvist kommer från en väldigt välbärgad familj och andra medlemmar i Revolutionära fronten har menat att detta kan skada organisationens trovärdighet som en ”arbetarorganisation” om det blir allmänt känt att han är med i RF. När Lundqvist satt i polisförhör tidigare berättade han att hans pappa var rik, vilket skulle bevisa att han inte tillhörde RF.

Linus Soinjoki Wallin är den enda av de åtalade som sitter frihetsberövad. Han greps av polisen i slutet av februari i en gryningsräd och har suttit häktad sedan dess. Soinjoki Wallin är sedan tidigare dömd för misshandel av en högt uppsatt sverigedemokrat.

Åklagaren har i ett pressmeddelande beskrivit brottsligheten som hon nu väcker åtal mot som ”organiserad brottslighet”. Rättegången beräknas starta den 25 april.


  • Publicerad:
    2014-04-11 22:13