SYRIEN. Iran varnar nu Israel för att alla eventuella attacker mot Syrien kommer att påverka säkerheten för den Israeliska regimen.

Den Israeliska regimen kommer vara de som står som förlorare i det fall det inleds ett utländsk militärt angrepp mot Syrien menar Alaeddin Boroujerdi, ordförande för Irans nationella säkerhet och utrikespolitiska kommitté. Varningen utfärdade han under en presskonferens i Damaskus efter ett möte med presidenten Bashar Al Assad.

Alaeddin Boroujerdi menar att sionisterna i Tel Aviv redan lidit fyra nederlag på grund av motståndet och underströk att det skulle bli en femte gång om de inleder ytterligare en attack. ”Militära attacker på Syrien kommer sätta hela mellanöstern i brand och därmed bli ett allvarligt hot mot den sionisiska regimen”, sade Boroujerdi.

Han anklagade även USA för att skapa och stödja terrorism i regionen och
uttryckte att konflikten i Syrien ska lösas av syrier internt, utan utländsk inblandning. Han anser att Washington hanterat hela den syriska krisen på ett felaktigt sätt ända från start. ”Istället för att hälla bensin på elden borde USA valt en politisk lösning på krisen i Syrien”, tillade Boroujerdi.

Källa:
US war on Syria will jeopardize Israel: Iran MP


  • Publicerad:
    2013-09-03 19:00