Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Attackerade småbarnsmamma – utvisas i privatplan

Av Redaktionen, 2016-04-08
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Den 21-årige invandrarman som dömdes för attacken på en småbarnsmamma i Gamla stans tunnelbana i januari i år har nu avtjänat sitt straff. Efter straffet utvisades han i ett specialchartrat privatflyg tillsammans med anställda från Migrationsverket. Kostnad? 80 700 kronor plus anställdas kostnader.


Filmen visar hur en äldre dam höll på att bli bestulen av en invandrare i Gamla stans tunnelbanestation i Stockholm den femte januari i år. En mamma med sina två barn med sig uppmärksammade vad som pågick och blev i sin tur slagen och bespottad när hon försökte att hindra ficktjuven.

Övervakningsfilmen spreds på många olika sidor på Internet och ”migranten” identifierades snabbt och kunde gripas.

Den tionde mars hade mannen ”avtjänat” sitt straff och eftersom det redan fanns ett utvisningsbeslut fördes han till Bromma flygplats för vidare transport mot Köpenhamn.

Invandraren hade tidigare ansökt om asyl i Danmark och ska då enligt Dublinförordningen återföras dit. Enligt Kriminalvårdens anteckningar hade mannen uppfört sig våldsamt och aggressivt när han hämtades från sin häktescell.

Att chartra ett flygplan är dyrt för skattebetalarna och att genomföra en utvisning med ett chartrat plan till Köpenhamn kan ses som ett extremt enkelt sätt att sätta sprätt på skattepengar.

Johan Mellbring, chef över transportenheten på Kriminalvården, vill inte säga varför man valt att specialchartra ett plan för en sådan kort sträcka.

— Det är ovanligt och sker inte varje dag. Säkerhet, arbetsmiljö och kostnaden är de avgörande faktorerna, säger han. Han fortsätter:

— Det är klart att det är billigare att åka bil än ett chartrat flyg. Men med personer som har en stökig bakgrund, då måste man fundera på vilka konsekvenser det skulle kunna få i långa resor med bil.

Källa:
Gamla stan-mannen utvisad – i privatplan


  • Publicerad:
    2016-04-08 13:00