Ett av kaffeautomatföretaget JEDE:s fordon har bränts upp i centrala Uppsala. Kanske är det en följd av den felbehandling som Nils Blomberg blev utsatt för. En av medarbetarna i vår redaktion fann ett brev i sin brevlåda där man påstår att det har med JEDE:s personalpolitik att göra.

Bilden är hämtad från en helt annan händelse.

Följande pressmeddelande var lämnat till vår redaktionsmedlem:

”Tidigt under söndagsmorgonen den 11/9, stacks en av JEDE:s arbetsbilar i brand vid deras firmalokal i centrala Uppsala. Detta för att markera mot vad vi anser vara moralvidrigt beteende. JEDE sparkade nyligen Nils Blomberg, för att han är öppen och aktiv nationalsocialist. Sparkar man en sådan äreman på sådana grunder, förtjänar man en tillrättavisning. Så har nu skett.
Mvh Aktionsgruppen Nisses Vänner (ANV)”

Motståndsrörelsen vill poängtera att vi inte har något med aktionen att göra. Vi rapporterar om den för att belysa den spända stämning som råder i vårt samhälle. När nationella individer blir negativt särbehandlade på olika sätt väcker detta förstås vrede. Ett öppet och fritt samhälle där medborgarna får tycka och tänka vad man vill, så länge man följer lagen, hade motverkat sådana här incidenter.

Vi ringde givetvis även upp Nils för en kommentar om det inträffade:
– Jag känner ingen som skulle göra någonting sådant, tror jag i alla fall. Jag hoppas att mina riktiga vänner inte skulle göra en aktion som denna, det är inte värt risken. Jag förstår ”aktivisternas” reaktion, de har säkert själva blivit negativt särbehandlade för att de är oppositionella.

Motståndsrörelsen vill nu uppmana alla läsare att följa lagen och inte begå aktioner som detta. Kanalisera er frustration i politiskt engagemang i Motståndsrörelsen istället.


  • Publicerad:
    2011-09-13 00:00