TYSKLAND. Under årets tre första kvartal har attackerna mot asylboenden i Tyskland tredubblats jämfört med hela förra året. Kriminalpolisen varnar nu politiker och personal på boenden att våldet kan komma att eskalera.

Attackerna mot asylboenden i Tyskland har under årets första tre kvartal tredubblats gentemot hela 2014. Hittills i år har det skett 576 attacker mot asylboenden och asylsökare. Under hela 2014 skedde enbart 177 attacker. Det som ökar mest är de anlagda bränderna, 46 hittills i år jämfört med sex stycken förra året.

Enligt kriminalpolisen i Tyskland är det nästan uteslutande ”högerextremister” som ligger bakom attackerna. Polisen menar att det är mediernas intensiva rapportering om invandringskrisen som enar den tyska ”extremhögern”. Kriminalpolisen kan i nuläget dock inte se att nationella nätverk försöker organisera attackerna.

I helgen skedde ett flertal attentat mot både boenden och asylsökanden, bland annat ska en asylsökande ha skadats svårt efter att en sprängladdning exploderat utanför sovrumsfönstret. I Teterow och i Schwerin marscherade invandringskritiska grupper under parollen ”Tyskland försvarar sig”.

Polisen i Tyskland räknar nu med att nya former av protester kommer att bli vanligare. Ett exempel på vad som kan ske, menar polisen, är att  blockader av järnvägar och motorvägar skapas för att stoppa transporterna av asylsökare in i landet. I en polisrapport som läckt ut menar de att våldet som nu även riktar sig mot politiker kommer att öka. Även den propaganda som sprids för att informera det tyska folket om krisen lär intensifieras.

Polisen menar även att risken är stor för att gränserna mellan ”högerextrema” och vanliga invandringskritiker suddas ut på grund av den enorma strömmen av asylsökare som väller in i Tyskland och Europa. Detta då det under Pegidas demonstrationer i Leipzig lyfts upp galgar med dinglande snaror som ska ha varit avsedda för folkförrädaren Angela Merkel.

Källa:
Attentat mot asylboenden ökar starkt i Tyskland


  • Publicerad:
    2015-11-04 09:20