Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Australien stoppar barnbidrag till föräldrar som vägrar vaccinera sina barn

Av Redaktionen, 2015-04-18
redaktionen@nordfront.se

AUSTRALIEN. Försämrat immunförsvar och olika sjukdomstillstånd, i de värsta fallen sådant som narkolepsi och förlamning, är orsaker till att allt fler väljer att inte vaccinera sina barn eller att avstå från vissa av vaccinerna. I Australien kan du nu komma att bestraffas hårt om du inte vaccinerar ditt barn.

Som förälder i Australien har du tidigare varit tvungen att ge en vederbörlig förklaring till varför du väljer att inte vaccinera ditt barn om du vill fortsätta få statligt stöd i form av barnbidrag och andra skatteförmåner för föräldrar.

Nu tänker den australienska regeringen ta bort möjligheten att utifrån religiösa eller filosofiska argument avstå från att vaccinera barnen.

I söndags meddelade Australiens premiärminister Tony Abbott, att den förälder som avstår från att vaccinera sitt barn – oavsett skäl – ska förlora det statliga stödet som gäller för föräldrar i form av bland annat barnbidrag. Kampanjen kallas för ”Ingen spruta, inga pengar”.

Om beslutet godkänns av parlamentet innebär det att föräldrarna förlorar utbetalningar på runt 100 000 svenska kronor per år.

Många har reagerat på regeringens vaccin-politik och argumenterat för att många vacciner är onödiga, inte testade och till och med direkt farliga. Flera av vaccinerna som finns i Sverige, bland annat Gardasil och Pandemrix, har orsakat narkolepsi och dödsfall.

Kritiker menar också att läkemedelsföretagen ofta får sina vacciner rekommenderade av staten på skumma vägar. När livmodersvaccinet Gardasil sattes på listan över rekommenderade vacciner i USA blev den ansvarige för detta, Texas guvernör och republikanen Rick Perry, anklagad för mutor. Det visade sig att hans stabschef var drivande i läkemedelföretagets lobbykampanj för att få statligt godkännande för massvaccinering i skolor.

vaccin

Källa:
Australia to stop welfare cash of anti-vaccine parents


  • Publicerad:
    2015-04-18 23:30